Έκκληση να βρεθούν οι δίδυμες Βασιλική και Σοφία Φιλιπποπούλου που διασώθηκαν από την πυρκαγιά

Μετά την λανθασμένη χθεσινοβραδινή είδηση, ότι ένα από τα δύο δίδυμα που αναζητώνται από τους γονείς τις τελευταίες ώρες, βρέθηκε, η πραγματικότητα έρχεται στο φως:

Tις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, οι γονείς της Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο τέλος έφτασαν ακόμα και στο νεκροτομείο στου Γουδή, όπου έδωσαν δείγμα γενετικού υλικού, και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ωστόσο, τυχαία, λίγες ώρες αργότερα, οι γονείς αναγνώρισαν τα παιδιά ζωντανά, σε πλάνα τηλεοπτικού σταθμού από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου μεταφέρονταν με ιδιωτικά πλοία και πλωτά του Λιμενικού διασωθέντες που είχαν καταφύγει σε παραλίες στο Μάτι.

Έκτοτε, όμως, παρά τις προσπάθειες των γονιών, τα κοριτσάκια δεν έχουν εντοπιστεί, με τον πατέρα τους να αναφέρει, ότι στη Ραφήνα δεν έγινε καταγραφή των διασωθέντων.

Το Λιμενικό από την πλευρά του υποστηρίζει πως οι διασωθέντες που αποβιβάζονταν στη Ραφήνα καταγράφονταν στο Λιμεναρχείο, και τα ονόματα των δύο κοριτσιών δεν βρίσκονται στην λίστα.

Στα πλάνα πάντως τα κοριτσάκια εικονίζονταν ασυνόδευτα, εγείροντας φόβους πως ο παππούς και η γιαγιά τους, που κανονικά ήταν μαζί τους, δεν επιβίωσαν.

Επιπλέον, οι γονείς ανησυχούν, ότι τα κορίτσια, τα οποία γνωρίζουν πως τόπος κατοικίας τους είναι η Καλλιθέα καθώς και την πλήρη διεύθυνσή τους, είναι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούν να ανασύρουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Δείτε στο βίντεο τα δύο 9χρονα κορίτσια στο σκάφος, όπως πρόβαλε πλάνα τους η τηλεόραση:

Η οικογένεια Φιλιπποπούλου απευθύνει έκκληση προς όλους όσοι τυχόν μπορεί να έχουν ένα στοιχείο για την τύχη των παιδιών του να απευθυνθούν στις Αρχές: 

Στο 110 στην Αστυνομία, στο 199 της Πυροσβεστικής και στο 108 στο Λιμενικό Σώμα

ή να καλέσουν τον ίδιο τον πατέρα στο τηλέφωνο: 694 884 3741.

Τι δήλωσε ο καπετάνιος που έσωσε τα 9χρονα δίδυμα κορίτσια 

Τις δραματικές στιγμές της διάσωσης των δύο μικρών κοριτσιών περιέγραψε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο καπετάνιος του σκάφους που έσπευσε στην παραλία στο Μάτι, προκειμένου να μεταφέρει κόσμο μακριά από τη φωτιά που κατέκαψε την ευρύτερη περιοχή.

Δήλωσε σχετικά:

«Αμέσως μετά βρίσκουμε τέσσερα παιδάκια και άλλους μαζί. Στη συνέχεια, εγώ ήμουν αφοσιωμένος στο πώς να σώσω περισσότερους, γιατί είχαμε πέσει σε ομάδα και γι’ αυτό μπορέσαμε και πήραμε 25 άτομα. Είχαμε πέσει σε ομάδα και δεν θέλαμε να τους χάσουμε από κοντά μας. Όταν, λοιπόν, τελειώσαμε, ρώτησα “ρε παιδιά τα παιδάκια αυτά ήταν της κυρίας που βρήκαμε;”. “Ναι”, μου είπαν, οι Αιγύπτιοι, γιατί το πλήρωμά μου είναι Αιγύπτιοι, οι οποίοι βοήθησαν πάρα πολύ».

Πρόσθεσε δε: «Στη συνέχεια, βγήκαν έξω τα παιδάκια και μάλλον απ’ ό,τι καταλαβαίνω, μου άφησε την εντύπωση ότι ο κύριος αυτός που έφυγε τελευταία με τα κοριτσάκια, πρέπει να ήταν ο μπαμπάς των άλλων δύο κοριτσιών».