«100 περιστατικά ιώσεων σε μία ημέρα στο παιδιατρικό τμήμα» στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Καλπάζουν ιώσεις και κυρίως η γρίπη στα παιδιά. 

Για μεγάλη προσέλευση ασθενών στις εφημερίες, με τις υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα για έξαρση γρίπης, ιώσεις και κορονοϊό, έκανε λόγο ο κ. Γιώργος Δόντσιος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι οι οικογενειακές συναθροίσεις κατά τη διάρκεια των εορτών εκτίναξε τον αριθμό των κρουσμάτων.

Αφού ολοκληρώθηκε η εφημερία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, η αποτίμηση έδειξε ότι «100 παιδιά προσήλθαν μόνο στην εφημερία εδώ στο νοσοκομείο, προκειμένου να εξεταστούν για ιώσεις», ανέφερε η δημοσιογράφος που βρίσκεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και τη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε σταθερή αύξηση των προσελεύσεων στα νοσοκομεία, αρκετά παιδιά στις εισαγωγές. Εχθές όλη την ημέρα εξετάστηκαν 100 περίπου περιστατικά στα παιδιατρικά μόνο. 24 εκ των οποίων έγιναν εισαγωγές και 10 είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης. Δεν είναι τόσο το πρόβλημα του κορονοϊού όσο το θέμα των άλλων ιώσεων και κυρίως της γρίπης», ανέφερε ο κ. Γιώργος Δόντσιος.

Διαβάστε επίσης: 

Γρίπη και ιώσεις: Οι καλύτερες τροφές για την καταπολέμησή τους

10 ερωτήσεις-απαντήσεις για τη γρίπη σε παιδιά, αλλά και μεγάλους

Γονείς, να θυμάστε: Τα παιδιά όταν αρρωσταίνουν έχουν ανάγκη από έναν ήρεμο γονιό και ήρεμο περιβάλλον

Ο παιδίατρος συμβουλεύει: 3 μεγάλες αλήθειες και 3 μικρά ψέματα για το εμβόλιο της γρίπης στα παιδιά

Γρίπη, στρεπτόκοκκος, ιός της καμήλας – Τα ύποπτα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν οι γονείς