Έξαρση της γρίπης: Αυτά τα σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου

Το άρθρο θα ανανεώνεται διαρκώς

 Δ. Μοσχάτου – Ταύρου

Με απόφαση του δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου και του 2ου Νηπιαγωγείου Ταύρου για την Τετάρτη 05/02/2020 και την Πέμπτη 06/02/2020 λόγω απουσίας των μαθητών σε ποσοστό που υπερβαίνει το 33% , για προληπτικούς λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Δ. Αγίου Δημητρίου

Με απόφαση της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου και κατόπιν σχετικής εισήγησης από τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες, διακόπτονται τα μαθήματα για τρεις μέρες, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας αυξημένου αριθμού ιώσεων εποχικής γρίπης και γρίπης Η1Ν1, στις παρακάτω Σχολικές Μονάδες και τμήματα Σχολικών Μονάδων του Δήμου:

 • 8ο Νηπιαγωγείο
 • Α1, Γ1, Ε1, ΣΤ1 και ΣΤ3 7ο Δημοτικό Σχολείο
 • 10ο Δημοτικό Σχολείο 
 • ΣΤ στο 11ο Δημοτικό Σχολείο
 • Ε1 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο
 • ΣΤ στο 14ο Δημοτικό Σχολείο
 • Β στο 15ο Δημοτικό Σχολείο
 • Ε1 και ΣΤ1  στο 20ο Δημοτικό Σχολείο
 • ΣΤ3 στο 21ο Δημοτικό Σχολείο
 • Κ2 και Μ2 στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο
 • Γ1 στο 2ο Γυμνάσιο
 • Γ1 και Γ2 στο 6ο Γυμνάσιο
 • Α2 στο 1ο Γενικό Λύκειο

Η διακοπή ισχύει για τρεις ημέρες, από την 4η έως και την 6η Φεβρουαρίου 2020.

Δ. Κορυδαλλού

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, με απόφαση Δημάρχου, λόγω μεγάλου αριθμού κρουσμάτων γρίπης & ιώσεων και για την προστασία των μαθητών. (Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου το σχολείο θα  λειτουργήσει κανονικά).

Δ. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Ο Δήμαρχος αποφάσισε το κλείσιμο των 5ου , 7ου, 8ου και 9ου Νηπιαγωγείων Νέας Φιλαδέλφειας για δύο (2) ημέρες, δηλαδή, την Τετάρτη 5/2/2020 και Πέμπτη 6/2/2020, και τον επισταμένο καθαρισμό και απολύμανση των χώρων των σχολείων κατά τη διάρκεια της διακοπής της λειτουργίας τους, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων της γρίπης και απουσίας μεγάλου αριθμού μαθητών και με σκοπό την ασφάλεια των παιδιών και την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του υιού της γρίπης.

Δ. Δάφνης – Υμηττού

Με απόφαση δημάρχου ανακοινώνεται η διακοπή μαθημάτων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης στις 5, 6 και 7 Φεβρουαρίου καθώς και τη διακοπή λειτουργίας του 1ου και 2ου τμήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Δάφνης στις 6 και 7 Φεβρουαρίου.

Δ. Αχαρνών

Ο Δήμος Αχαρνών αποφασίζει «τη διακοπή μαθημάτων του 31ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών και του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών, για δύο (2) ημέρες, από 5-2-2020 έως 6-2-2020 λόγω των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης».

Δ. Τεμπών

Κλειστό λόγω γρίπης θα παραμείνει για σήμερα και τις επόμενες δύο ημέρες το νηπιαγωγείο των Γόννων του δήμου Τεμπών, λόγω μικρής προσέλευσης παιδιών.

Δ. Ζαχάρως

Με απόφαση του Δημάρχου Ζαχάρως αναστέλλεται η λειτουργία του παιδικού σταθμού Ζαχάρως από Τρίτη 4-2-2020 εως και Παρασκευή 7-2-2020, του πρώτου και του δεύτερου νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου Ζαχάρως από Τετάρτη 5-2-2020 εως και Παρασκευή 7-2-2020 λόγω του υψηλού ποσοστού απουσίας των μαθητών εξαιτίας της έξαρσης της εποχιακής γρίπης.

Δ. Αργοστολίου

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, ένα δημοτικό σχολείο και τέσσερα νηπιαγωγεία στο Δήμο Αργοστολίου. Ειδικότερα, κλειστά θα είναι τα κάτωθι:

Δ. Ληξουρίου

Ο δήμαρχος Ληξουρίου Γεώργιος Κατσίβελης με απόφασή του ορίζει την διακοπή των μαθημάτων και την αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Αγίας Θέκλης και των 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Ληξουρίου  και την Τετάρτη 5-2-2020.

Δ. Αρταίων

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Καμπής προκειμένου να αντιμετωπισθεί η διασπορά των ιώσεων και να επιτευχτεί η γρηγορότερη ανάρρωση του μεγάλου αριθμού των μαθητών που νοσούν από την εποχιακή γρίπη.

Σύρος

Το  2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης και το Νηπιαγωγείο Μάννα θα είναι κλειστά και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου.

Δ. Σπάρτης

Τη διακοπή των μαθημάτων στο 1/Θ Νηπιαγωγείο Ανωγείων – Παλαιοπαναγιάς από Τρίτη 04/02/2020 έως και Πέμπτη 06/02/2020 επειδή απουσιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης, αποφάσισε ο δήμαρχος Σπάρτης

Δ. Κιλκίς

Αναστέλλεται αύριο Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου η λειτουργία πέντε νηπιαγωγείων στον δήμο Κιλκίς, με απόφαση δημάρχου, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης. Ειδικότερα, αναστέλλεται αύριο η λειτουργία των νηπιαγωγείων Μαυρονερίου, Μυριοφύτου, Κρηστώνης και Νέας Σάντας, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης, συνέπεια της οποίας είναι ο μεγάλος αριθμός απουσιαζόντων νηπίων.

Δήμος Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία του 22ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και του 5ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων για τις δύο αυτές ημέρες.