Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για τον 11χρονο με σύνδρομο MIS-C

Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για τον 11χρονο με σύνδρομο MIS-C

Εξιτήριο πήρε χθες από τη ΜΕΘ ο 11χρονος από τη Μυτιλήνη, ο οποίος μεταφέρθηκε εκτάκτως προ 4 ημερών στο Παίδων με σύνδρομο MIS-C και πνευμονική εμβολή. «Θα τον βγάλουν από ό,τι μου είπαν. Βγαίνει από την εντατική. Θα πάει σε θάλαμο κανονικά», είχε δηλώσει συγκινημένος νωρίτερα χθες ο πατέρας του παιδιού.

Πράγματι, χθες βράδυ το παιδί μεταφέρθηκε σε απλή κλίνη. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κλινική του εικόνα είναι καλή, ενώ πολύ σύντομα θα μπορέσει να επιστρέψει και στο σπίτι του.

Το παιδί είχε αρχικά νοσήσει με Covid-19

Ο 11χρονος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του συνδρόμου MIS-C τρεις ημέρες μετά το πρώτο αρνητικό τεστ κορονοϊού. «Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν όπως ακριβώς τα είπαν. Απλώς όχι σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που λένε δυο εβδομάδες. Ήταν σε τρεις μέρες, τέσσερις. Είχε πυρετό για δύο μέρες 38-39 μετά πήγε στα δέκατα 37,5», εξηγεί ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στο MEGA.

Το παιδί εισήχθει αρχικά στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως 10 μέρες μετά τη νόσο, ο κορoνοϊός του προκάλεσε πνευμονική εμβολή. «Το Σάββατο τον πήγα. Του βρήκαν την φλεγμονή. Το πρώτο που είδαν στην αρχή. Αλλά μετά με τις εξετάσεις κάτι περίεργο τους φάνηκε. Αξονική ξανά και βρήκαν ότι είχε εμβολή και στον πνεύμονα. Κάλεσαν αεροπλάνο και τον κατέβασαν Αθήνα», σημείωσε. «Το καλοκαίρι εγώ εμβολιάστηκα και λέω κάτσε θα πάω εγώ πρώτα να δω τι γίνεται και μετά θα πάμε με τη σειρά. Αλλά δεν πρόλαβα, μετά από έναν μήνα νόσησα εγώ. Κόλλησα, μετά από ένα μήνα κολλάει ο μικρός. Κολλάει η μαμά, κολλάμε όλη η οικογένεια», εξήγησε ο πατέρας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:

Με δωρεά του Σταύρος Νιάρχος δημιουργείται το υπερσύγχρονο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

“Η καρδιά σου θα χτυπά μέσα από τον γιο μας”: Συγκινεί το “αντίο” του συζύγου της Σόνιας

«Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;» – Συγκλονίζουν οι γονείς που έχασαν τα τρία αγγελούδια τους