Έκτακτη είδηση: 352 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού

Στα 352 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην ειδική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο Υπουργείο Υγείας από τον Λοιμωξιολόγο, κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα. 51 είναι τα απροσδιόριστα κρούσματα, 65 νοσηλεύονται,  9 εκ των νοσηλευομένων είναι άνδρες διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας με μέση ηλικία τα 70 έτη.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης  ο επιστημονικά υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, διευκρίνισε ότι 10 άτομα έχουν ήδη λάβει εξιτήριο ενώ συνολικά έχουν ελεγχθεί για κορονοϊό 4320 δείγματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Nίκος Χαρδαλιάς: Οι πολίτες να επιδείξουν αυτοπειθαρχία, σοβαρότητα και ατομική ευθύνη

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν αυτοπειθαρχία, σοβαρότητα και ατομική ευθύνη και τους προέτρεψε να εφαρμόζουν τις επίσημες οδηγίες. Επανέλαβε ότι από την Τετάρτη 18 Μαρτίου θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου.

Ποια καταστήματα θα λειτουργούν

Όπως διευκρίνισε τα καταστήματα που δεν κλείνουν είναι τα εξής:

Σούπερ μάρκετ
Φαρμακεία
Καταστήματα τροφοδοσίας, όπως φούρνοι, κρεοπωλεία κ.α
Περίπτερα/μίνι μάρκετ
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Εστιατόρια που λειτουργούν με ντελίβερι
Κούριερ – ταχυδρομικές υπηρεσίες
Συνεργεία
Pet shops
Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας
Καταστήματα με οπτικά είδη

Τι αλλάζει στο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ θα διευρυνθεί, δηλαδή θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τις Κυριακές.