Έκτακτη Είδηση: Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και καφετέριες – 190 κρούσματα

Στα 190  ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην ειδική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο Υπουργείο Υγείας από τον Λοιμωξιολόγο, κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Το προφίλ των ασθενών

Σήμερα έχουμε 190 κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, δηλαδή 72 νέα κρούσματα σε μία ημέρα. Τα 36 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση. 11 είναι τα λεγόμενα «ορφανά», τα 9 στην Αττική. 5 άτομα νοσούν σοβαρά και αυτή την ώρα είναι διασωληνωμένοι. Έχουν έλεγχθεί συνολικά 2.700 άτομα. 7 παιδιά (0-17 ετών) είναι στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από τα 190 κρούσματα, τα 90 είναι στην Αττική (σημ: εκ των οποίων τα 5 στην ανατολική Αττική), τα 40 στην Ηλεία, τα 9 στην Αχαϊα, τα 6 στην Θεσσαλονίκη και τα υπόλοια ειναι διάσπαρτα σε περιοχές της χώρας.

Λουκέτο σε εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια

Κλείνουν εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, όλη η εστίαση, εξαιρουνται τα καταστήματα διανομής φαγητού και “take away” τα οποία δεν έχουν τραπεζοκαθίσματα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τις ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), φούρνοι, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.

Βασίλης Κικίλιας: Επεκτείνουμε τα έκτακτα μέτρα

Όπως δήλωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας,  “Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση”,