Αρχική Infokids Υγεία «Ένα μπαλόνι γαλανό και ονειροπόλο» μαγεύει τα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, των Παιδικών Χωριών SOS και του Χαμόγελου του Παιδιού, στη Θεσσαλονίκη

«Ένα μπαλόνι γαλανό και ονειροπόλο» μαγεύει τα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, των Παιδικών Χωριών SOS και του Χαμόγελου του Παιδιού, στη Θεσσαλονίκη

Η ιδέα ήταν πολύ καλή και πάνω απ' όλα θα έδινε χαρά σε πολλούς. Έτσι, δεν υπήρχε περίπτωση να μην καταβάλουν όλοι τα μέγιστα για την υλοποίησή της. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δούμε πώς ένα παραμύθι απέκτησε σάρκα και οστά από τους εργαζόμενους μιας εταιρείας, οι οποίοι θέλησαν να προσφέρουν χαρά και αγάπη σε μικρά παιδιά που τα έχουν απόλυτη αγάπη. Ένα παραμύθι με ήρωα ένα παιδί και ένα μπαλόνι, το παντοτινό σύμβολο της παιδικότητας, του παιχνιδιού και της χαράς, έγινε το επίκεντρο μιας ξεχωριστής εκδήλωσης που οργάνωσαν με πολύ κέφι και μεράκι οι εργαζόμενοι της MSD με τη βοήθεια δύο σημαντικών ηθοποιών, του Γιώργου Πυρπασόπουλου και της Τόνιας Σωτηροπούλου για τα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, και των παραρτημάτων των Παιδικών Χωριών SOS και του Χαμόγελου του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη.
Στις 24 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι της εταιρείας στο πλαίσιο των δράσεων του Ετήσιου Κύκλου, υλοποίησαν σχεδόν από το μηδέν μία παιδική παράσταση, βασικό νόημα της οποίας ήταν το πόσο σημαντικό είναι να έχει κανείς όνειρα και να προσπαθεί τα όνειρα αυτά να τα κάνει πραγματικότητα.
Η όλη ιδέα ήταν μια πρόκληση, όπως και η εφαρμογή της…


Κατ’ αρχήν, γράφτηκε από τις συγγραφείς Αυγή Βάγια και Πηνελόπη Κουρτζή για λογαριασμό των εργαζομένων της MSD, το παραμύθι «Ένα μπαλόνι γαλανό και ονειροπόλο» με βασικό ήρωα ένα μπαλόνι που ονειρευόταν να γνωρίσει όλο τον κόσμο.

 
Στη συνέχεια, το παραμύθι αυτό ανέλαβαν να δραματοποιήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της MSD αφού πρώτα όμως επέλεξαν την εξέλιξη της πλοκής και το τέλος του. Απώτερος στόχος ήταν να παρουσιάσουν το παραμύθι την ίδια κιόλας μέρα σε περισσότερα από 100 παιδιά και τους συνοδούς τους, τα οποία φιλοξενούνται στις προαναφερθείσες οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη. Υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης σκηνοθέτιδας Ντίνας Σταματοπούλου και μιας ομάδας ταλαντούχων ηθοποιών και μουσικών και με την εμψύχωση του Γιώργου Πυρπασόπουλου και της Τόνιας Σωτηροπούλου, οι εργαζόμενοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: ηθοποιοί, σκηνικά, υπεύθυνοι υποδοχής. Έτσι το πρωί έφτιαξαν σκηνικά, έκαναν πρόβες και το απόγευμα παρουσίασαν την παράσταση στα παιδιά, η οποία ολοκληρώθηκε με ένα τραγούδι που τραγούδησαν όλοι οι εργαζόμενοι μαζί.


Τους ρόλους των αφηγητών στην παράσταση είχαν αναλάβει οι δύο γνωστοί ηθοποιοί.
Από την πλευρά τους τα παιδιά διασκέδασαν πολύ με το θέαμα, «την παράσταση με τον μεγαλύτερο θίασο», ενώ και οι εργαζόμενοι, «μέλη του θιάσου», ευχαριστήθηκαν πολύ τη συμμετοχή τους και κυρίως το γεγονός ότι πρόσφεραν ένα θέαμα με ιδιαίτερο μήνυμα για τα παιδιά: τα όνειρα δεν είναι άπιαστα, αρκεί να προσπαθήσει κανείς να τα πραγματοποιήσει!

 
Στο τέλος της παράστασης, κάθε παιδί πήρε ως αναμνηστικό δώρο το παραμύθι, σε μια όμορφη έκδοση.

 
«Συγκίνηση, χαρά και μόνο θετικά συναισθήματα κυριάρχησαν σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση που οργάνωσαν με πολλή αγάπη οι εργαζόμενοι της MSD. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα από αυτήν εκφράσαμε με ένα πρωτότυπο τρόπο το όραμά μας για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων στην Ελλάδα και μεταδώσαμε στα παιδιά το μήνυμα ότι τα όνειρα κάνουν την ζωή μας καλύτερη και μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι θέτοντας υψηλούς στόχους και με επιμονή μπορούμε να πετύχουμε πολλά», δήλωσε η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Agata Jakoncic.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.