Αρχική Infokids Υγεία Ένας παιδίατρος καταρρίπτει τα βασικά επιχειρήματα όσων γονέων αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Ένας παιδίατρος καταρρίπτει τα βασικά επιχειρήματα όσων γονέων αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί και με την βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μια τάση αμφισβήτησης των εμβολιασμών. Πόσο όμως δικαιολογείται αυτό;

Εμβολιασμός είναι η χορήγηση τμήματος ενός μικροοργανισμού που έχει παρασκευαστεί σαν φαρμακευτικό σκεύασμα (εμβόλιο), για να προκαλέσει ανοσία στο δέκτη όμοια με αυτή που προκαλείται από την φυσική νόσηση, αλλά χωρίς να προκαλέσει την νόσο.

Οι συνήθεις ενστάσεις που υπάρχουν είναι οι εξής:

1) Το παιδί είναι πολύ μικρό: Τα βρέφη είναι έτοιμα να έχουν ανοσολογική απάντηση από την στιγμή της γέννησης. Από την άλλη μπορούν από πολύ νωρίς να νοσήσουν από τις σοβαρές αρρώστιες που προστατεύονται με τα εμβόλια και για αυτό το λόγο πρέπει να τα προστατεύομαι από νωρίς.

2) Πολλά εμβόλια: Αν και υπάρχουν περισσότερα εμβόλια από ότι στο παρελθόν , τα εμβόλια είναι πολύ κεκαθαρμένα και τα αντιγόνα των εμβολίων συνιστούν ένα πολύ μικρό κλάσμα των αντιγόνων που έρχεται αντιμέτωπο το ανοσολογικό σύστημα. Ακόμα και στα πολύ μικρά παιδιά το ανοσολογικό σύστημα ανταποκρίνεται επαρκώς ακόμα και σε πολλαπλούς ταυτόχρονους εμβολιασμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.