Ένας πολύ όμορφος τρόπος να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας

Τα παιδιά τρελαίνονται να κάνουν πράγματα μαζί με τους γονείς και οι γονείς με τη σειρά τους, αγαπούν να βλέπουν το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών τους κάθε φορά που περνούν ποιοτικό χρόνο όλοι μαζί! Τα παιδιά τρελαίνονται επίσης για… γλυκά! Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να συνδυάσετε αυτή τη «γλυκιά» τους αδυναμία με το να περάσετε μαζί διασκεδαστικές στιγμές μέσα στην κουζίνα, ξεδιπλώνοντας το οικογενειακό σας ταλέντο στη ζαχαροπλαστική!

Η χαλαρή ατμόσφαιρα που υπάρχει στην κουζίνα θα σας δώσει τη δυνατότητα να μιλήσετε ανοιχτά με τα παιδιά για θέματα που τα απασχολούν και φοβούνται να συζητήσουν ή να λύσετε μεταξύ σας διαφωνίες που στεναχώρησαν και τις δύο πλευρές. Η επικοινωνία ανάμεσα σε γονείς και -ειδικά τα έφηβα- παιδιά είναι πολύ σημαντική, καθώς τα βοηθά να αναπτύξουν υγιείς σχέσεις με τους συνομηλίκους τους και μελλοντικά με τους φίλους και τους συντρόφους τους.

Εκτός από ένας τρόπος να έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά σας, η συμμετοχή στην κουζίνα τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν το αίσθημα της υπευθυνότητας, σημαντικό εφόδιο για τη μετέπειτα ζωή τους. Τα παιδιά θα νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, βλέποντας ότι τα εμπιστεύετε για να φέρουν εις πέρας μια δραστηριότητα που υπό άλλες συνθήκες θα αναλαμβάνατε αποκλειστικά εσείς. Μια καλή ιδέα είναι να αναθέσετε στα παιδιά διαφορετικές αρμοδιότητες κατά την εκτέλεση μιας συνταγής -ανάλογα πάντα με την ηλικία τους. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, συνδυάζοντας διαφορετικές συνταγές ή προσθέτοντας επιπλέον υλικά της αρεσκείας τους. Έτσι, θα τους δώσετε τη δυνατότητα να πειραματιστούν και να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευκολία στην επίλυση διάφορων προβλημάτων. Μπορεί η κουζίνα να γίνει άνω-κάτω, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί θα δείτε ένα παιδί που νιώθει υπερήφανο για τα επιτεύγματά του!

Και επειδή σίγουρα θα υπάρχει ένα βάζο HEMO στο ντουλάπι σας, μια καλή ιδέα για να κάνετε την αρχή είναι να φτιάξετε μία πεντανόστιμη μους HEMO με μπανάνες, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Η μους εκτός από γευστική θα είναι και δυναμωτική αφού το HEMO περιέχει βύνη, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, που προσφέρουν στον οργανισμό ενέργεια και δύναμη για όλη την ημέρα. Αρκούν, λοιπόν, μόνο τέσσερα υλικά και η πολύτιμη βοήθεια από τους μικρούς ζαχαροπλάστες σας για να τα καταφέρετε!

Υλικά:
• 200 γρ. μπανάνες
• 200 γρ. (1  φλιτζ. τσαγιού) HEMO
• 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
• 50 γρ. (1/2 φάκελος) κουβερτούρτα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:
Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το γάλα και αφήστε τα παιδιά να προσθέσουν δύο κουταλιές της σούπας ΗEMO και την κουβερτούρα σε σταγόνες και να ανακατέψουν καλά. Έπειτα, βάλτε τις μπανάνες στο μπλέντερ με το υπόλοιπο ρόφημα στιγμής με κακάο και βύνη ΗEMO και αφήστε το μείγμα να χτυπηθεί υπό την επίβλεψη των παιδιών. Στη συνέχεια, πείτε στα παιδιά να μοιράσουν το μείγμα σε ποτήρια και να γαρνίρουν με το σιρόπι σοκολάτας που έχετε φτιάξει.

Αυτή η διαδικασία είναι σίγουρο ότι θα τα ενθουσιάσει πολύ, καθώς θα βάλουν όλη τη φαντασία και το μεράκι τους για να τα καταφέρουν! Αν θέλετε να δώσετε την ευκαιρία στα παιδιά να πειραματιστούν, όπως είπαμε παραπάνω, μπορείτε να τα αφήσετε να προσθέσουν φουντούκια ή ό,τι άλλο επιθυμούν μέσα στο μείγμα με τις μπανάνες.

Αυτό το Σαββατοκύριακο μπείτε μαζί με τα παιδιά σας στην κουζίνα, επιλέξτε μια αγαπημένη τους συνταγή και δημιουργήστε τις πιο «γλυκιές» οικογενειακές αναμνήσεις!