Επέστρεψαν στην Ελλάδα μαθητές σχολείων που πήγαν εκδρομή στην Ιταλία

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από χθες 10 ελληνικά σχολεία βρίσκονταν στην Ιταλία στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών και κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Παιδείας μόλις επιστρέψουν οι μαθητές δεν θα μπουν σε καραντίνα, καθώς δεν έχουν επισκεφθεί καμία από τις πληγείσες περιοχές.

Αυτά είναι τα σχολεία που επέστρεψαν εκτάκτως στην Ελλάδα

Το απόγευμα της Δευτέρας, 24 ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο επιστρέφουν 16 μαθητές και 2 καθηγητές του Λυκείου Οιχαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, όλα τα παιδιά χαίρουν άκρας υγείας, ενώ κρίθηκε σκόπιμο να επισπευτεί η επιστροφή λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη γειτονική μας χώρα. Οι μαθητές βρίσκονταν στη Ρώμη από την Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο επέστρεψαν άλλα τρία σχολεία των Τρικάλων από την Ιταλία.

Το ίδιο συνέβη και με σχολεία της Λάρισας, οι μαθητές των οποίων επέστρεψαν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα επέστρεψε το Γυμνάσιο της Φαλάνης που είχε μεταβεί για εκπαιδευτική εκδρομή στο Λάτσιο και κάποιες τάξεις του Γυμνασίου Πλατυκάμπου επέστρεψαν από το Μπάρι.

Το δρόμο της επιστροφής πήραν χθες λίγες ώρες μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, τρεις μαθητές και δύο καθηγητές συνοδοί τους, από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus -ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθούν από χθες μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, την πόλη Κοσέντζα στη νότια Ιταλία. Οι μαθητές -της Β’ τάξης Λυκείου- έφτασαν περίπου στις 10.00 το πρωί στη Ρώμη, ενώ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του σχολείου Σταμάτης Παπαδάκης που ήταν ένας εκ των συνοδών της εκδρομής, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, πέρασαν από θερμικές κάμερες και έλεγχο και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς τον τερματικό σταθμό των τρένων για να ταξιδέψουν για τη νότια Ιταλία.

Οι 75 μαθητές του Λυκείου Σπάτων και τοι 5 συνοδοί τους πραγματοποιούν εκδρομή στη Γαλλία και την Ιταλία και μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Κορωνοϊού, κυρίως στη Βόρεια Ιταλία, ο Δήμος Σπάτων Αρτέμιδας με άμεσες ενέργειες έλυσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή τους από Ιταλία. Έτσι μισθώθηκε από το Δήμο αεροσκάφος για απευθείας πτήση από Γαλλία στο Ελ. Βενιζέλος.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να απευθυνθούν οι μαθητές που γύρισαν από Ιταλία στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Μετά την επιστροφή από την Ιταλία όπου παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού οι μαθητές θα πρέπει:

  • Να παρακολουθούν την υγείας τους για 14 ημέρες.
  • Αν εμφανίσουν συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνουν στο σπίτι και να αναζητήσουν άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι  ή να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ στο 210-521200, 210-5212054).