Επιδεινώθηκε και η κατάσταση της 47χρονης μητέρας που υπέστη εγκεφαλικό μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Εκτός από την 44χρονη Γλυκερία που δίνει γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή νοσηλευόμενη σε  εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εξαιτίας της εκτεταμένης εγκεφαλικής αιμορραγίας που υπέστη λίγο μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca ακόμα μια μητέρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Αγωνία για την 47χρονη μητέρα που νοσηλεύεται με συμπτώματα εγκεφαλικού και παράλυση του μισού της προσώπου

Επιδεινώθηκε σε επίπεδο συνείδησης και η κατάσταση υγείας της 47χρονης μητέρας των ανήλικων παιδιών από την Χερσόνησο της Κρήτης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ μετά τα συμπτώματα εγκεφαλικού και παράλυσης του μισού της προσώπου που εμφάνισε μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Η γυναίκα εξακολουθεί να βρίσκεται στην νευρολογική κλινική του νοσοκομείου με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης τα αποτελέσματα της αξονικής στην οποία έχει υποβληθεί θα κρίνουν καλύτερα την όλη κατάσταση :

Έχει μια μικρή επιδείνωση στο επίπεδο συνείδησης. Για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί να γίνει μια αξονική τομογραφία, ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Αυτή την ώρα είμαστε στην φάση όπου αναμένονται τα αποτελέσματα. Με άλλα λόγια επιδεινώθηκε η επαφή που είχε, εμφανίζεται πιο πεσμένη σε σχέση με το πρωί”.

Πώς επιβαρύνθηκε η υγεία της 47χρονης

Όπως έκανε γνωστό η οικογένεια της για την 47χρονη όλα ξεκίνησαν μετά το εμβολιασμό στις 4 Μαϊου με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η γυναίκα ανέβασε άμεσα πυρετό και είχε ενοχλήσεις στα άκρα, ενώ μια εβδομάδα μετά είχε έντονους πονοκεφάλους.

Ο αγροτικός γιατρός στον οποίο απευθύνθηκε αρχικά την έστειλε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο ΠΑΓΝΗ. Εκεί οι γιατροί της έδωσαν εξιτήριο και της ζήτησαν να κάνει μαγνητική εξέταση. Στις 12 Μαϊού και με τα συμπτώματα να μην υποχωρούν, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει θρόμβο στον εγκέφαλο.