Αρχική InfoWoman Έρχονται ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις για τους συζύγους

Έρχονται ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις για τους συζύγους

Το Υπουργείο Οικονομικών μελετά αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι σύζυγοι υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους. Πιο αναλυτικά, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι ο φορολογούμενος μπορεί να υποβάλλει ξεχωριστή δήλωση του εισοδήματός του και να εκδοθεί ξεχωριστό εκκαθαριστικό και ξεχωριστές δόσεις πληρωμής.

Ανεξάρτητα από την απόφαση του ΣτΕ υπάρχει και σήμερα η δυνατότητα, με αίτηση του ενός συζύγου να ζητηθεί ο διαχωρισμός της οφειλής που προκύπτει από την κοινή δήλωση των συζύγων και ο αρμόδιος προϊστάμενος της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας υποχρεούται να του ανακοινώσει με σχετικό έγγραφο το ποσό της οφειλής.

Εφόσον δεν συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος που να δικαιολογεί την υποχρεωτική υποβολή κοινής δήλωσης φόρου εισοδήματος των συζύγων, ο σύζυγος υποβάλλει κατ’ αρχήν κοινή δήλωση και για το εισόδημα της συζύγου, εφόσον και οι δύο σύζυγοι συναινούν. Σε περίπτωση διαφωνίας κρίνεται αναγκαία η υποβολή χωριστών δηλώσεων. Ωστόσο, αν ένας από τους συζύγους έχει οφειλές και ο άλλος επιστροφή φόρου, τα ποσά συμψηφίζονται στο οικογενειακό εισόδημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ INFOWOMAN.GR


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.