Έρχονται αλλαγές στα self test των μαθητών – Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στα σχολεία μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Aρνητικό self test χθες - θετικό σήμερα: Τι ισχύει στην περίπτωση αυτών των μαθητών

Η κυβέρνηση με τη συμβολή των ειδικών επιστημόνων συνεχίζει την σταδιακή άρση των μέτρων κατά της πανδημίας και μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χρόνους έρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων το ζήτημα με τα self test στα σχολεία.

Σχολεία: Ανατροπή με τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης εξετάζεται το μέτρο των self test στα σχολεία και στο κατά πόσο είναι ασφαλές να μειωθεί ο αριθμός τους. Μέχρι σήμερα οι μαθητές των σχολείων εμβολιασμένοι και μη, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο πραγματοποιούσαν self test κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιnfokids.gr η Επιτροπή των Ειδικών εξετάζει ο αριθμός των self test να μειωθεί και από δύο να γίνεται ένα αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια μέρα θα διεξάγεται το test.  Αν δηλαδή θα είναι μόνο την Τρίτη ή την Παρασκευή ή αν υπάρχει σκέψη για άλλη μέρα.

Mάλιστα,  δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να καταργηθούν εντελώς τα τεστ μέχρι το Πάσχα, εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

8.278 τα νέα θετικά self test που εντοπίστηκαν σε μαθητές σήμερα

Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στα σχολεία μετά το τριήμερο

Στο «κόκκινο» οι σχολικές μονάδες της Μαγνησίας, μετά το τριήμερο της Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας. Καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού με συνολικά 329 μολύνσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα χθεσινά κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων αντιστοιχούν στο 20% των κρουσμάτων, που καταγράφηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου αναφέρει το taxydromos.gr.

300 κρούσματα καθημερινά στα σχολεία της Στερεάς ΕΛΛΑΔΑΣ

Επιστροφή στα θρανία μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και ενώ την Παρασκευή (4/3) συμπληρώθηκαν 40 ημέρες από την επαναλειτουργία των σχολικών αιθουσών μετά τις γιορτές.

Μέσα σε αυτές τις 40 ημέρες, το LamiaReport, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, κατέγραψε συνολικά 11.834 κρούσματα εκ των οποίων 10.614 σε μαθητές και 1.220 σε εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων.

Το παραπάνω νούμερο μεταφράζεται σε 295,85 κρούσματα ημερησίως στα σχολεία όλης της Στερεάς Ελλάδας (έχουμε υπολογίσει και την εβδομάδα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που δεν έγιναν διά ζώσης μαθήματα για 1 έως 5 ημέρες)!

Ειδικότερα τα 6.630 (6.061+569) είναι στη Δευτεροβάθμια και τα 5.204 (4.553+651) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Βλέπουμε ότι οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί ήταν περισσότεροι στα γυμνάσια και τα λύκεια της Περιφέρειας, ενώ οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας φάνηκαν πιο επιρρεπείς στον κορωνοϊό.

Διαβάστε επίσης:

Τα ελληνικά σχολεία έτοιμα να υποδεχθούν προσφυγόπουλα από την Ουκρανία

“Στα δεκαπέντε του πυροβόλησε συμμαθητή του, βασάνιζε ζώα, σκότωνε πουλιά…”: Πίσω από το φονικό της Ανδραβίδας

Κεραμέως: “Άρχισαν να γράφονται στα σχολεία μας Ουκρανοί μαθητές – Η Ελλάδα ανοίγει την αγκαλιά της”