Έτσι θα λειτουργήσουν τα Νηπιαγωγεία από τις 14 Σεπτεμβρίου – Όλη η εγκύκλιος

Η φετινή σχολική χρονιά για τα Νηπιαγωγεία ξεκινά τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και το πρώτο τρίμηνο στις σχολικές μονάδες λήγει στις 10 Δεκεμβρίου.

Η εγκύκλιος «Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2020-2021» που στάλθηκε σήμερα σε όλα τα Νηπιαγωγεία της χώρα καθορίζει βασικά ζητήματα λειτουργίας τους.

Πώς θα κυλήσει η πρώτη μέρα στα Νηπιαγωγεία

Κατά την πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους και ειδικά για φέτος – λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 – ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου, με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών. Επίσης θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις
τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και την Γ’ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.2020-21

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα Νηπιαγωγεία

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ