Ένα πιάτο παινδαισία χρωμάτων και θρεπτικών συστατικών με αυξηµένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι ό,τι πρέπει για τους μικρούς μαθητές μετά από μια κοπιαστική μέρα στο σχολείο.
Υλικά
150 γρ. κόκκινα ξερά φασόλια
150 γρ. µαυροµάτικα φασόλια
1 συσκευασία ζωµού λαχανικών
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. επιπλέον (για το σοτάρισµα του καλαµποκιού)
3 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
2 πράσινες πιπεριές, κοµµένες σε κοντά µπαστουνάκια
400 γρ. ντοµατάκια κονκασέ, ψιλοκοµµένα
1 κ.σ. πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
1½ φλ. ρύζι µακρύκοκκο
150 γρ. καλαµπόκι κονσέρβας, στραγγισµένο
Εκτέλεση
Βάζουµε τα φασόλια να φουσκώσουν αρκετές ώρες σε νερό που τα σκεπάζει. Τα στραγγίζουµε, τα ξεπλένουµε και τα βράζουµε για 1 ώρα σε νερό, µέσα στο οποίο έχουµε ρίξει τον ζωµό λαχανικών. Μόλις ετοιµαστούν, τα στραγγίζουµε ξανά και τα αφήνουµε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα κρεµµύδια και τις πιπεριές. Προσθέτουµε τα ντοµατάκια, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και, τέλος, τα φασόλια. Σιγοβράζουµε σε χαµηλή φωτιά, ώσπου τα υλικά να µαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Σε άλλος σκεύος βράζουµε το ρύζι, χωρίς να το αφήσουµε να φουσκώσει, και το στραγγίζουµε.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουµε το καλαµπόκι. Προσθέτουµε το ρύζι, τα φασόλια και λίγο αλάτι. Ανακατεύουµε καλά µε ξύλινη κουτάλα και σερβίρουµε.
Διαβάστε επίσης:
Υγρό κέικ σοκολάτας με καρύδια και σως πορτοκάλι
Χταπόδι στην κατσαρόλα με πατάτες