Υγρό κέικ σοκολάτας με καρύδια και σως πορτοκάλι

Υγρό κέικ σοκολάτας με καρύδια και σως πορτοκάλι

Φτιάξτε ένα νόστιμο σοκολατένιο κέικ που ξεχωρίζει με την πορτοκαλένια του γεύση. Φτιάξτε το παρέα με τα πιτσιρίκια και σίγουρα θα περάσετε όμορφες δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα!

Υλικά:

για το κέικ
500 γρ. βούτυρο
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη
500 γρ. ζάχαρη άχνη
8 αυγά
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. τριμμένα καρύδια

για τη σως πορτοκάλι:

55 γρ. ζάχαρη
600 γρ. χυμός πορτοκαλιού
½ κλωναράκι βανίλιας
30 γρ. λικέρ πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και ενσωματώνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας. Αλέθουμε τα καρύδια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί στρώνουμε στο κάτω μέρος και στη περιφέρεια μία λαδόκολλα.

Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει. Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη σως πορτοκάλι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά έως ότου καραμελώσει.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Σχίζουμε την βανίλια αφαιρούμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στο μείγμα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 20-25 λεπτά, μέχρι να μείνει μισό το υγρό στην κατσαρόλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ.

 

Διαβάστε επίσης:

Κέικ σοκολάτας με σταφίδες και γλάσο σοκολάτας

Κέικ σουφλέ σοκολάτας με φουντούκια

Κέικ αμυγδάλου με μανταρίνια

 

Ροή Ειδήσεων