Φωτιά στην Πεντέλη: Σημαντική ανακοίνωση για τις μετακινήσεις παιδιών σε όλη την Βορειοανατολική Αττική

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Πεντέλης και για λόγους ασφαλείας και προστασίας από τον καπνό, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται σήμερα οι μετακινήσεις παιδιών σε εγκαταστάσεις και χώρους απασχόλησης (λ.χ. camps) στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής.

Ανακοίνωση από το Δήμο Αρτέμιδας για το summer camp

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση “Απο τις πρώτες πρωινές ώρες στο κλειστό του Δ.Δημητρίου στα Σπάτα φιλοξενούμε 50 άτομα με ειδικές ανάγκες από το ΚΕΑ Παλλήνης “Η Χαρά”. Το Αθλητικό Καλοκαίρι Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών θα σταματήσει τη λειτουργία του στην κοινότητα των Σπάτων και θα φροντίσουμε τα παιδιά των Σπάτων να κατέβουν στις εγκαταστάσεις της Αρτέμιδος για όσο χρειαστεί. Θα ενημερωθείτε για τον τρόπο της μεταφοράς απο τον υπεύθυνο του camp.”

«Μάχη» σε Παλλήνη, Ανθούσα και Διώνη – Ριπές ανέμου έως και 113 χλμ – Από το απόγευμα πέφτουν τα Μποφόρ

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από χθες το απόγευμα από την Πεντέλη και γρήγορα επεκτάθηκε σε Ανθούσα, Γέρακα, Διώνη και Παλλήνη, ενώ μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στη Παλαιά Πεντέλη και στην Καλλιθέα Πεντέλης.

Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν πραγματική μάχη προκειμένου οι φλόγες να μην περάσουν μέσα στη Διώνη, περιοχή που βρίσκεται βόρεια του Πικερμίου.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που έφταναν στη διάρκεια της νύχτας και τα 113 χλμ την ώρα σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Πεντέλης, δυσχεραίνουν αφάνταστα το έργο της πυρόσβεσης. Ελπίδες δίνει η πρόγνωση για μείωση της έντασης των ανέμων από το απόγευμα, ωστόσο το μελτέμι διατηρείται τόσο ώστε να δυσκολεύει το έργο των δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Παλλήνη: Γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο περικυκλώθηκε από τις φλόγες – Η κατάσταση του σχολείου

Φωτιά στην Πεντέλη: 3 εγκαυματίες στο «Γεώργιος Γεννηματάς» – Με εκτεταμένα εγκαύματα στο 60% του σώματος ένας εξ αυτών

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογήθηκε και επέστρεψε στον Κορυδαλλό – Πρώτη εμφάνιση μετά τη σύλληψη