Φθιώτιδα: Απολαύστε ένα μαγευτικό βίντεο από το τανγκό των φλαμίνγκο (video)

Πάρτε τα παιδιά σας αγκαλιά, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ και απολαύστε μαζί τους ένα υπέροχο video που δείχνει τα φλαμίνγκο σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς στη Βρωμολίμνη στο Ασπρονέρι.

Η βόλτα των φλαμίνγκο πάνω από τη λίμνη δημιουργεί απίστευτες ροζ ανταύγειες στα νερά της και δημιουργείται ένα υπερθέαμα. Τα φοινικόπτερα όπως είναι η επιστημονική τους ονομασία απολαμβάνουν το δροσερό νερό της λίμνης.

Πουλιά απαράμιλλης ομορφιάς, ζουν για περισσότερα από 30 χρόνια, φτάνουν σε ύψος περίπου 1,60 μ. και βάρος τα 3,5 κιλά. Το πιο εντυπωσιακό πάνω τους, όμως, είναι το χρώμα, που κυρίως είναι ροζ από την καροτίνη που καταναλώνουν μέσω της τροφής τους. Όσο πιο πολύ τρώει ένα πτηνό, τόσο πιο λαμπερό θα είναι το χρώμα του.

Και μπορεί τα φλαμίνγκο να αποτελούν ένα μεταναστευτικό είδος που αναπαράγεται στην Ν. Ευρώπη κυρίως Γαλλία, Iταλία, Τουρκία, και Ισπανία και στη Βόρεια Αφρική, παρ’ όλα αυτά τα τελευταία 30 χρόνια ο πληθυσμός τους στην Μεσόγειο έχει σταθερή άνοδο.

Στη χώρα μας είναι είναι πλέον τακτικός αποδημητικός επισκέπτης και εμφανίζονται σε αρκετούς παράκτιους υγροτόπους αποτελώντας πάντα μια ευχάριστη έκπληξη για τους κατοίκους των περιοχών που επισκέπτονται.

Αυτές τις εικόνες μοναδικής ομορφιάς μας δίνει ο βιντεογράφος Γιώργος Πενταλιός που το μοιράστηκε με το Lamiareport.gr.

Απολαύστε το βίντεο με το χορό των φλαμίνγκο πάνω από τα νερά της λίμνης

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πισπιρίγκου: Ποιοι είναι οι 12 μάρτυρες που θα καταθέσουν υπέρ της 34χρονης – “Πιστεύει ότι θα αθωωθεί” (video)

Τα highlights του σεμιναρίου: “Social media και dark web: Πόσο κινδυνεύει το παιδί μου και πώς θα το προστατεύσω”

Οχι στο άπλωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι – Ο κίνδυνος της ασπεργίλλωσης που πολλοί αγνοούμε