Φθιώτιδα: Η ιστορία του 29χρονου πολύτεκνου ιερέα που εισήχθη 5ος στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

Η ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ήταν ιδιαίτερη για τον 29χρονο ιερέα Δημήτριο Καρτέρη που διακονεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Γλύφα Φθιώτιδας καθώς όχι μόνο αρίστευσε στις Πανελλήνιες αλλά εισήχθη 5ος στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.

O πολύτεκνος ιερέας έχοντας τρία παιδιά και εν αναμονή του ερχομού του τέταρτου, πήρε την απόφαση να συμμετέχει στις φετινές Πανελλαδικές και να διεκδικήσει μια θέση στο πανεπιστήμιο.

Ο ίδιος δηλώνει για την προσπάθειά του αυτή στο LamiaReport:

«Ένα όνειρο της εφηβικής ηλικίας έχει γίνει πραγματικότητα και δοξάζω το μεγαλοδύναμο Θεό για αυτό .

Η οικονομική κρίση η οποία σημάδεψε την χώρα και την κοινωνία μας τότε που ήμουν στην τρίτη Λυκείου, δεν είχε επιτρέψει στην οικογένειά μου να δώσει αυτή την ευκαιρία για να μπορέσω να σπουδάσω.

Λίγο αργότερα προσετέθησαν η οικογένεια ,οι σπουδές της πρεσβυτέρας ,ο ερχομός των παιδιών αλλά και το θεόπνευστο έργο της ιεροσύνης.

Με υπομονή και με πίστη στις δυνάμεις αλλά και στην άνωθεν βοήθεια (χωρίς την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ) μου δόθηκε η δυνατότητα να τα καταφέρω φέτος .

Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους εφήβους είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά  Δυσκολίες, ναι, υπάρχουν πάρα πολλές .

Με τη βοήθεια του Θεού, με τη στήριξη πάνω απ’ όλα της οικογένειας, την οποία και ευχαριστώ ιδιαιτέρως γιατί και τα παιδιά μου στερήθηκαν πάρα πολύ τη φυσική παρουσία ,ήρθε εις πέρας στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Άρχισα την προσπάθεια μου το Νοέμβριο του 2019, μετά την έλευση του Σεβασμιωτάτου κκ Συμεών ,ο οποίος στήριξε και ευλόγησε αυτή την απόπειρα . Θα ήθελα δε να ομολογήσω με ταπεινότητα ότι με ενέπνευσε με την δική του παρουσία και δράση.

Αν και δεν αισθάνομαι ικανός να δίνω συμβουλές θέλω να πω αυτό που νιώθω σε άλλα παιδιά, στους άλλους υποψήφιους :δεν χάνεται ο κόσμος γύρω μας ακόμη και αν υπάρξει μια αποτυχία.

«Στώμεν καλώς» παιδιά ,πατάμε γερά στα πόδια μας , «άνω σχώμεν τας καρδίας», σηκώνουμε τη καρδιά μας στο Θεό στο μεγάλο Καρδιογνώστη, στον Μεγάλο Διδάσκαλο και συνεχίζουμε.

Με τη χάρη του Τριαδικού μας Θεού που είναι πηγή γνώσης και σοφίας, Αυτού που κατέστησε τους πρώην αλιείς σε διαπρυσίους κήρυκες του Ευαγγελίου και τους ανέδειξε Διδασκάλους και Αποστόλους της οικουμένης όλα είναι κατορθωτά .

Άλλωστε ακόμα και αυτά που θεωρούμε «αδύνατα» ο Θεός θα κάνει δυνατά. Να ζητάμε τη χάρη, τη φώτιση, την ενέργεια του Θεού στις ζωές μας.

Ας δώσουμε λίγο χώρο στο Θεό μας και σίγουρα θα γευτούμε τους γλυκύτατους καρπούς της πίστεώς μας.

Θέλω να ευχαριστήσω με συγκίνηση την πρεσβυτέρα η οποία όχι μόνο με ενθάρρυνε αλλά και υπήρξε πολύτιμος αρωγός της προσπάθειας που γινόταν στο φροντιστήριο του κύριου Βαγγέλη Στεφανή, αλλά και με έβαζε και σε σωστό δρόμο στις όσες φορές οι λειτουργικές μου υποχρεώσεις είχαν καταστήσει την επαφή με το διάβασμα όχι και τόσο συχνή. Θέλω να ευχαριστήσω το Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κκ Συμεών.. για τη στήριξη που μου παρείχε.

Ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς μου είναι προς τους συμμαθητές , τους συνυποψήφιους στο τμήμα ,οι οποίοι πάντα ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν ,πάντα ήταν πρόθυμοι να ακούσουν και τη δική μου μικρή συμβουλή και βοήθεια .

Τους συγχαίρω γιατί πέρασαν όλοι στη σχολή τους.

Όσο για τους δασκάλους μου νομίζω ότι τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν για τη συνέπεια , τη μέθοδο και την Πίστη τους».