Φτιάχνουμε τραγανή φρουτοσαλάτα με τη βοήθεια των παιδιών

Επειδή είναι πάντα πιο ωραίο να μαγειρεύουμε σαν οικογένεια, το Danonino σας προτείνει συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε με τη βοήθεια των παιδιών σας.

Για 6 άτομα

• 20 γραμμάρια αμύγδαλα σε φέτες
• 20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
• 1 μπανάνα
• 1 ακτινίδιο
• 300 γραμμάρια φράουλες
• 10 σμέουρα
Danonino Επιδόρπια Γιαουρτιού (γεύση της επιλογής σας)
• 8 φύλλα μέντας

Βήμα 1 (γονείς): Καραμελώστε τα αμύγδαλα: σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και χωρίς λάδι, τοποθετήστε τα κομμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να ξεροψηθούν τα αμύγδαλα και να καλυφθούν με καραμέλα (περίπου 5 λεπτά). Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε πάνω μια λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 2 (παιδί): Ξεφλουδίστε τη μπανάνα και το ακτινίδιο. Πλύνετε και καθαρίστε τις φράουλες. Πλύνετε και στραγγίξετε τα σμέουρα.
Βήμα 3 (παιδί): Σε μια επιφάνεια κοπής με ένα στρογγυλεμμένο μαχαίρι, κόψτε τη μπανάνα σε φέτες, το ακτινίδιο στα 2 και πάλι σε 2 κατά μήκος, κι έπειτα σε φέτες, τις φράουλες σε κυβάκια. Τοποθετήστε όλα τα κομμένα φρούτα μαζί με τα σμέουρα σε ένα μπολ σαλάτας.
Βήμα 4 (γονείς): Ψιλοκόψτε τα πλυμένα και αποξηραμένα φύλλα μέντας.
Βήμα 5 (παιδί): Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το Danonino με τη μέντα, ανακατέψτε και ρίξτε τα πάνω στα φρούτα. Αναμείξτε απαλά και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 6 (γονείς): Μοιράστε τη φρουτοσαλάτα με το Danonino σε 6 μικρά ποτήρια.
Βήμα 5 (παιδί): Με τα χέρια, θρυμματίστε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και ρίξτε τα πάνω από τα ποτήρια. Απολαύστε το αμέσως…