5 λαχταριστές προτάσεις για το κολατσιό του σχολείου

Μία από τις πιο αγχωτικές διαδικασίες που έχω να σκεφτώ με την έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς δεν είναι άλλη από την προετοιμασία του κολατσιού για την κόρη μου, το οποίο πρέπει να φροντίζω ώστε να είναι εξίσου νόστιμο αλλά και υγιεινό, να είναι βολικό στη μεταφορά και να έχει και κάποια ποικιλία, ώστε να μην μου γκρινιάζει ότι θα τρώει κάθε μέρα το ίδιο σνακ.

Αυτό που συνήθως με βοηθάει, ώστε να μην σαστίζω κάθε πρωί την ώρα που ετοιμάζω το κολατσιό, είναι να κάνω ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα σχετικά με το τα σνακ που θα γεμίζουν το ταπεράκι της καθημερινά, το οποίο θα μοιραστώ παρακάτω μαζί σας, με την ελπίδα να βοηθήσω όσες από εσάς αντιμετωπίζετε την ίδια αγωνία με εμένα:

Δευτέρα

Σπιτική πίτα.

Ο στόχος είναι να έχω φτιάξει κάποια πίτα μέσα στο σαββατοκύριακο, ώστε να έχουν περισσέψει κομμάτια τη Δευτέρα, τόσο για το κολατσιό της μικρής μου στο σχολείο όσο και για το δικό μου στη δουλειά. Οικογενειακώς αγαπημένη μας είναι η κοτόπιτα και η πατατόπιτα.

Τρίτη

Ένα Danonino και ένα φρούτο.

Με την επιλογή αυτή ξέρω, ότι η μικρή μου θα απολαύσει ένα σνακ πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη D. Βγαίνει, μάλιστα, και σε τρεις γεύσεις (φράουλα-βερίκοκο και μπανάνα-φράουλα-βερίκοκο), οπότε της προσφέρω έτσι και την απαραίτητα ποικιλία. Συνδυάζω το Danonino και με ένα φρούτο, συνήθως μπανάνα, ώστε να λάβει και τις απαραίτητες φυτικές ίνες και είμαι ήσυχη ότι μέχρι το σχόλασμα θα είναι χορτάτη!

Τετάρτη

Ένα τοστ και ένας χυμός.

Προτιμώ να της το φτιάχνω με ψωμί ολικής άλεσης, γαλοπούλα και τυρί με χαμηλά λιπαρά, όμως μερικές φορές εναλλάσω τα υλικά του με τόνο, αγγούρι και μαγιονέζα. Ο χύμος επιδιώκω να είναι σπιτικός, ενώ βάζω και μερικά παγάκια για να διατηρηθεί δροσερός.

Πέμπτη

Μια μεγάλη μπάρα δημητριακών και ένα φρούτο.

Στόχος είναι να έχω φτιάξει μπάρες δημητριακών από την προηγούμενη μέρα, αλλά επειδή δεν τα καταφέρνω πάντα, επιλέγω κάποιες όσο το δυνατόν πιο «σπιτικές» και με λιγότερη ζάχαρη από τον φούρνο. Όσο για το φρούτο, με τις μπάρες ταιριάζουν ιδανικά τα σταφύλια και τα βερίκοκα!

Παρασκευή

Μέρα ελεύθερης επιλογής.

Χαρά μεγάλη, καθώς η επιλογή ανήκει στην κόρη μου ως προς το κολατσιό της τις Παρασκευές, οπότε είτε μπορούμε να πάμε στον φούρνο και να επιλέξει ό,τι εκείνη θέλει (ξέρω ότι λατρεύει τα donuts και τους λουκουμάδες), είτε -σπανιότερα- να μου ζητήσει να της ετοιμάσω κάτι από το σπίτι, π.χ. ένα λαχταριστό σάντουιτς!