10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε μια μητέρα που δεν εργάζεται

Οι μητέρες που δεν εργάζονται και μένουν στο σπίτι αναθρέφοντας τα παιδιά έχουν επωμιστεί ένα σημαντικό καθήκον.

Μπορούν να τα καταφέρουν με μια λερωμένη πάνα, μπορούν να διαχειριστούν την ατελείωτη στοίβα με τα ρούχα για πλυντήριο, ξέρουν από πρώτο χέρι πώς να ηρεμήσουν ένα παιδί που ουρλιάζει σε δημόσιο χώρο αλλά και πώς να αντιμετωπίσουν μια ντροπιαστική σκηνή με πρωταγωνιστή το ίδιο τους το σπλάχνο.

Κι όμως ένα πράγμα είναι αυτό που μια μαμά που δεν εργάζεται δεν μπορεί με τίποτα να αποδεχθεί όταν της ειπωθεί.

Ο λόγος, φυσικά, για τις “ηλίθιες” ερωτήσεις και τα καυστικά σχόλια που ξεστομίζουν πολλές φορές με αφέλεια άνθρωποι που όλη μέρα δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Άνθρωποι που έχουν επαναπαυτεί στη μίζερη και χωρίς πολλές υποχρεώσεις ζωή τους, είναι αυτοί που πρόθυμα έρχονται να κάνουν παρατήρηση σε μια μαμά που είναι εργαζόμενη όχι σε κάποιο χώρο εργασίας αλλά στο σπίτι της. Μια μαμά 24ωρης απασχόλησης, διαρκούς επαγρύπνησης και απόλυτης ετοιμότητας για κάθε συνθήκη που θα προκύψει.

1. Τι κάνεις δηλαδή όλη μέρα και κουράζεσαι;

Πολλοί άνθρωποι λανθασμένα θεωρούν ότι οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά και όλη μέρα τριγυρνάνε άσκοπα από δωμάτιο σε δωμάτιο, αφού ο σύζυγος εργάζεται και τα παιδιά είναι σχολείο. Κι όμως  συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο καθώς τρέχουν να τα προλάβουν όλα μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι η υπόλοιπη οικογένεια.

2.  Κάθε μέρα κάθεσαι και ζωγραφίζεις με τα παιδιά;

Ποιος σας είπε ότι η μαμά που δεν εργάζεται δεν βλέπει την ώρα να καθίσει και να ζωγραφίσει με τα παιδιά; Έχετε δει τι χαμό αφήνει πίσω της μια τέτοια δρστηριότητα; Παντού λεκέδες και ρούχα που θέλουν πλύσιμο. Οπότε μάλλον δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό όσο ακούγεται…

3. Με τόσες υποχρεώσεις που έχεις δεν μου φαίνεται παράξενο που δεν πρόλαβες να κάνεις μπάνιο.

Είναι αλήθεια ότι οι μαμάδες που μένουν σπίτι όλη μέρα κάνουν τόσο πολλά πράγματα που μοιραιά όχι μόνο ιδρώνουν αλλά και αλλάζουν τακτικά ρούχα λόγω μικροατυχημάτων. Είναι απόλυτα άστοχο, βρίσκοντας μια μαμά σε μια ομολογουμένως άτυχη στιγμή της, να την κατηγορήσεις για έλλειψη καθαριότητας.

4. Kαλά ποτέ δεν βαριέσαι;

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν στιγμές βαρεμάρας και πλήξης όταν μένεις ένα μεγάλο διάστημα της ημέρας μέσα στο σπίτι παρέα με ένα νήπιο που χρειάζεται διαρκώς τη φροντίδα και την περιποίηση σου. Όμως κάτι αντίστοιχο δεν θα συνέβαινε αν ήσουν εργαζόμενη και έπρεπε να κάθεσαι για 8 ώρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή;

5. Ώστε, λοιπόν, δεν δουλεύεις ε;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να υπενθυμίζεις σε μια μαμά που δεν εργάζεται ότι δεν έχει δουλειά. Το ζήτημα όμως δεν σταματά εκεί καθώς μπορεί να μην εργάζεται ένα 8ωρο σε μια εργασία αλλά είναι πλήρους απασχόλησης όλο το 24ωρο στο σπίτι.

6. Δεν θα βαρεθείς ποτέ τα παιδιά σου;

Μετά από αλλεπάλληλες ώρες παιδικών κινούμενων σχεδίων μπροστά στη τηλεόραση, τις διαρκείς απαιτήσεις των παιδιών να τους δώσετε ό,τι επιθυμούν, το χρόνο που σπατάλατε για να αναμορφώσετε το χάος που αφήνουν τα παιδιά μετά από κάθε τους δραστηριότητα, τις στοίβες ρούχων που πρέπει να πλύνετε και τις πάνες που διαρκώς αλλάζετε τέτοιου είδους ερωτήσεις έχουν αυτονόητη απάντηση!

7. Aφού είσαι διαρκώς στο σπίτι λογικά θα είσαι και πιο ξεκούραστη

Ποιος είπε ότι οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι είναι τυχερές ως προς τα ωράρια ύπνου τους; Σε καμία περίπτωση οι μαμάδες αυτές δεν κερδίζουν περισσότερο χρόνο από τον ύπνο τους. Αντιθέτως εναρμονίζονται πλήρως με τα ωράρια και το πρόγραμμα των παιδιών οπότε δεν υπάρχει ούτε καν στη σκέψη τους το περιθώριο να “κλέψουν” ώρες ύπνου προς όφελος τους.

8. Eίσαι όλη μέρα μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης;

Εντάξει, μια μαμά που μένει στο σπίτι σαφώς μπορεί να παρακολουθεί με μεγαλύτερη ευχέρεια τα τηλεοπτικά προγράμματα που της αρέσουν αλλά αυτό φυσικά δεν συνεπάγεται ότι είναι όλη μέρα κολλημένη μπροστά σε μια οθόνη.

9. Πώς μπορείς να μαγειρεύεις κάθε μέρα για όλη την οικογένεια;

Το μαγειρεμένο φαγητό δεν είναι ζήτημα επιλογής αλλά ζήτημα επιβίωσης. Θέλοντας ή μη, η μαμά που μένει στο σπίτι πρέπει να μαγειρέψει για να φάνε μικροί και μεγάλοι. Μπορεί η διαδικασία να είναι πολλές φορές μπελαλίδικη ή βαρετή αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχει φαγητό.

10. Είσαι από τις μαμάδες που προσπαθείς να ικανοποιήσεις όσο καλύτερα μπορείς κάθε απαίτηση της οικογένειας;

Το γεγονός ότι δεν εργάζεται μια μαμά δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι δεν θα επιλέξει να δώσει τοστ ή να παραγγείλει απ’ έξω φαγητό όταν τα παιδιά δεν θέλουν να φάνε αυτό που τους έχει μαγειρέψει.

Πηγή: hotmomsclub.com