Περιστέρι: 18 μήνες φυλάκιση στον μπαμπά των διδύμων που εγκαταλείφθηκαν στο σπίτι – Τι επικαλέστηκαν οι γονείς για τη πράξη τους

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα επέβαλε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον 23χρονο πατέρα που μαζί με την 15,5 ετών σύζυγό του άφησαν τα δίδυμα βρέφη τους ηλικίας μόλις 5 μηνών ολομόναχα στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Δριμύ κατηγορώ του εισαγγελέα

Η ποινή επιβλήθηκε στον πατέρα χωρίς κανένα ελαφρυντικό για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Νωρίτερα την ενοχή του πατέρα των δίδυμων είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας τονίζοντας :

«Δεν αφήνουμε βρέφη 5 μηνών στο σπίτι μόνα τους. Εκτίθενται σε κίνδυνο και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους. Η μόνη αντίδραση τους είναι το κλάμα και η βοήθεια όποιου ξένου προστρέξει».

«Από πουθενά δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος όντως βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ακόμα όμως κι αν πήγε στο νοσοκομείο έπρεπε ή να μείνει η μητέρα μαζί τους ή να πάρουν τα βρέφη μαζί τους ή να ειδοποιήσουν κάποιο συγγενή τους να τα προσέχει».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισαγγελέας ζήτησε να μη δοθεί αναστολή στην ποινή χαρακτηρίζοντας την πράξη ως ιδιαιτέρως επικίνδυνη, ωστόσο ενώ το αίτημα της υιοθετήθηκε από το δικαστήριο επειδή η ποινή είναι κάτω των δυο ετών ο κατηγορούμενος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε.

Τι επικαλέστηκε ο πατέρας

Από την πλευρά του ο πατέρας στην απολογία του ζήτησε χίλια συγνώμη και προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι ένιωσε αδιαθεσία:

«Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο. Έλεγα στη σύζυγο μου να μείνει με τα παιδιά αλλά εκείνη επέμενε να έρθει μαζί μου. Τα παιδιά ήταν ταϊσμένα και κοιμόντουσαν στην κούνια τους. Δεν τα πήραμε μαζί επειδή στο νοσοκομείο έχει μικρόβια. Χίλια συγγνώμη».

Στο Νοσοκομείο Παίδων βρίσκονται τα διδυμάκια

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση το απόγευμα της 12ης Σεπτεμβρίου από ευαισθητοποιημένο πολίτη σχετικά με 2 μωρά τα οποία βρίσκονταν μόνα τους σε διαμέρισμα στην περιοχή του Περιστερίου καθώς οι γονείς τους είχαν φύγει από το σπίτι και ακούγονταν να κλαίνε ασταμάτητα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» άμεσα ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να βρεθούν στο σημείο. Η πίεση που ασκήθηκε ήταν έντονη καθώς 2 μωρά κινδύνευαν κι έπρεπε όλοι να κινητοποιηθούν αστραπιαία.

Παράλληλα, κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών του οργανισμού, εξοπλισμένη με θερμοκοιτίδα, διασωστικό πλήρωμα και παιδίατρος του οργανισμού έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να παραλάβουν τα μωρά.

 Χάρη όμως στην κινητοποίηση της Άμεσης Δράσης και συγκεκριμένα του Αστυνόμου βάρδιας αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα, μπήκαν στο διαμέρισμα και βρήκαν μόνα τους τα 2 μωρά.

Τα μωρά παρέλαβε το διασωστικό πλήρωμα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο Παίδων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όπως γίνεται για κάθε παιδί που βρίσκεται εγκαταλελειμμένο. Κοινωνική Λειτουργός του οργανισμού μετέβη άμεσα στο Νοσοκομείο με απαραίτητα είδη για τα μωρά, δηλώνοντας παράλληλα τη διαθεσιμότητα του οργανισμού για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.