Πώς τα συναισθήματά μας προσδίδουν χρόνια στην ηλικία μας;

emotions«Φαίνεσαι ξεκούραστη, είχες πάει διακοπές; Τί όμορφο χαμόγελο! Φαίνεσαι χαρούμενη, λυπημένη, ταλαιπωρημένη…»

Όταν μας λένε ότι δείχνουμε ευτυχισμένοι, σχεδόν πάντα υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος που αισθανόμαστε έτσι. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι ευτυχισμένοι άνθρωποι αισθάνονται νεότεροι από εκείνους που είναι διαρκώς θυμωμένοι ή λυπημένοι. Φυσικά, κανείς δεν βιώνει μόνο ένα συγκεκριμένο συναίσθημα αλλά όλοι μπορούμε να ισορροπούμε ανάμεσα σε μια ποικιλία συναισθημάτων.

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα συναισθήματα που βιώνουμε και οι εκφράσεις του προσώπου μας είναι αλληλένδετα. Το καλό είναι είναι ότι μπορείτε να επέμβετε ώστε να περιορίσετε τις εκφράσεις του προσώπου που προσθέτουν χρόνια στην ηλικία σας.

Ξεκινήστε με ένα απλό μάθημα ανατομίας του προσώπου: Πολλοί από τους μυς του προσώπου συνδέονται με το δέρμα, προκειμένου να μας βοηθούν να μιλάμε, να τρώμε, να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Όταν παίρνουμε μια έκφραση προσώπου, μπορεί να δημιουργήσουμε ένα τόσο ισχυρό συναίσθημα όσο ακόμα κι αν το είχαμε νιώσει πριν υιοθετήσουμε τη συγκεκριμένη έκφραση. Αυτό σημαίνει ότι αν είναι τόσο απλό να αλλάζουμε την έκφραση μας, ίσως να είμαστε σε θέση να επηρεάσουμε τα συναισθήματά μας.

mood-girl-smile-happy-field-wallpaper-1680x1050Το δέρμα και η εμφάνιση εξυπηρετούν σημαντικούς συναισθηματικούς σκοπούς για εμάς. Τις περισσότερες φορές είναι σκόπιμο, αλλά υπάρχουν μερικές άλλες που μπορεί να παρασυρόμαστε από τις εκφράσεις μας, σε σημείο που αυτά τα συναισθήματα υπονοούν τη γήρανση του δέρματος, αφού αρχίζουμε να αναπτύσσουμε περιττές γραμμές και ρυτίδες.

Όταν δεν εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, πολλές φορές σφίγγουμε το σαγόνι μας και τρίζουμε τα δόντια μας. Αυτή η συνήθεια κάνει το πρόσωπό μας να φαίνεται πιο τετράγωνο, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε γηραιότερες. Επίσης, το συνοφρύωμα των φρυδιών όταν ακούμε ή σκεφτόμαστε κάτι που μας προβληματίζει, μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες στο συγκεκριμένο σημείο του προσώπου μας, οι οποίες εμφανίζονται από την ηλικία των 30 και μας ακολουθούν για πολλά χρόνια.

Το πιο σημαντικό πριν ξεκινήσετε είναι να αναγνωρίσετε πόσο συναισθηματικός τύπος είστε κι έπειτα να εργαστείτε συνειδητά για να χαμογελάτε περισσότερο. Αυτό είναι το πιο δυνατό βήμα που μπορείτε να κάνετε, πέρα από κάθε καλλυντική περιποίηση. Το πιο αποτελεσματικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε με το πρόσωπό σας, είναι να φοράτε συνεχώς το πιο πλατύ σας χαμόγελο!