Αρχική InfoMommy Σχέσεις Αποκάλυψη: Όλη η αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη-Μάθετε όλα τα μυστικά του!

Αποκάλυψη: Όλη η αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη-Μάθετε όλα τα μυστικά του!

ej

Πώς τα καταφέρνουν οι τάρανδοι και  πετούν;

Η αλήθεια είναι ότι εκπαιδεύονται πολύ για να το καταφέρουν! Ο κάθε Τάρανδος πρέπει να ακολουθήσει ένα αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης για πολλά χρόνια, ώστε να μπορεί να ελπίζει ότι θα κάνει αυτό το μαγικό ταξίδι!

Όταν το καταφέρει αυτό, τότε φορά ένα λαμπρό αστέρι και όλοι τον σέβονται στο χωριό.

Υπάρχουν πολλά ξωτικά στο χωρίο του Αη Βασίλη;

Κανείς δεν θέλει να αποκαλύψει την αλήθεια, για τον αριθμό των ξωτικών! Αλλά σίγουρα είναι πολλά.  Κάθε ξωτικό έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει  κατά τη διάρκεια της  προετοιμασίας.

Πρώτα από όλα, υπάρχουν οι Crafticians . Αυτά τα ξωτικά είναι υπεύθυνα για το εργαστήριο που φτιάχνονται τα παιχνίδια και είναι σίγουρα το πιο μαγικά ξωτικά από όλα!

Μετά  είναι οι Holhoojas. Αυτά είναι υπεύθυνα για την εκπαίδευση των ταράνδων. Τους μαθαίνουν όλους τους χάρτες του κόσμου, ώστε να ξέρουν να οδηγούν σωστά το έλκηθρο.

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικοί είναι οι Postationists που όχι μόνο διαχειρίζονται το Ταχυδρομείο, αλλά επίσης φροντίζουν για κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

1

Τι κάνει ο Άγιος Βασίλης  όταν δεν υπάρχει καμινάδα;

Τότε φωνάζει για βοήθεια τις νεράιδες! Οι νεράιδες ξέρουν πολλά κόλπα, όπως να κάνουν μικρότερους ή μεγαλύτερους τους ανθρώπους. Όταν δεν υπάρχει καμινάδα, ο Άγιος Βασίλης γίνεται πολύ μικρούλης και μπαίνει από τις χαραμάδες της πόρτας. Άλλοι λένε ότι μπαίνει από το φουγάρο του απορροφητήρα ή της σόμπας… Ποιος ξέρει ακριβώς.. Το σίγουρο είναι ότι τα καταφέρνει!

Κι αν υπάρχει φωτιά στην καμινάδα;

Ο άγιος Βασίλης έχει μια υπέροχη κόκκινη στολή που αντέχει στη φωτιά! Ακόμα και εάν η καμινάδα είναι ζεστή, τότε σαν πραγματικός πυροσβέστης κατεβαίνει χωρίς να φοβηθεί τίποτα!

Καλά, πως τα προλαβαίνει όλα σε μια νύχτα;

Γιαυτό είναι σωστό να έχεις πάντα εκπαιδευμένους τάρανδους! Πετούν τόσο γρήγορα, που δεν προλαβαίνει κανείς να τους δει! Έτσι κατορθώνουν να μοιράσουν τα δώρα παντού!

2

Τα ξωτικά ξέρουν αν κάναμε αταξίες μέσα στο χρόνο;

Τα ξωτικά γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα! Με το σύστημα αλληλογραφίας που έχουν, ξέρουν κάθε στιγμή σχεδόν τι γίνεται στην άκρη του πλανήτη. Έτσι, ενημερώνουν έγκαιρα τους ταράνδους για το δρομολόγιο που πρέπει να ακολουθήσουν. Όμως ο Άγιος Βασίλης, πιστεύει ότι όλα τα παιδιά είναι καλά, ακ.όμα και εάν κάνουν αταξίες. Γιαυτό πηγαίνει δωράκια σε όλα τα παιδιά

Πού είναι το χωριό του Αϊ-Βασίλη;

Ο τόπος είναι μυστικός! Άλλοι λένε στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, άλλοι στην Αλάσκα… ο Άγιος Βασίλης δεν θέλει να μαθευτεί, γιατί τότε θα μαζευόταν πολύς κόσμος για να τον δει και θα χαλούσε η μαγεία. Έπειτα, θέλει την ησυχία του, έχει πολλά να φροντίσει. Έτσι, όσες φορές και εάν τον έχουν ρωτήσει έχει αποφύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

Γιατί φοράει μόνο κόκκινα ρούχα;

Το έχει συνήθειο εδώ και πολλά χρόνια. Από πολύ παλιά ρωτούσε τα παιδιά ποιο χρώμα τους αρέσει. Τα περισσότερα απαντούσαν, το κόκκινο. Έτσι, για να τα ευχαριστήσει και να μην τα τρομάζει, αποφάσισε να φοράει μόνο το αγαπημένο χρώμα των παιδιών!

4

Δεν ξυρίζει ποτέ τη γενειάδα του;

Όχι, την αφήνει για να τον ζεσταίνει! Πάνω στο έλκηθρο κάνει πολύ κρύο, κάποιες μέρες! Εξάλλου όλοι τον αναγνωρίζουμε από τα ρούχα και τη γενειάδα, τι θα συνέβαινε αν τα άλλαζε; Δεν θα τον αναγνώριζε κανείς!

Έχει δικά του παιδιά;

Ο άγιος Βασίλης είναι παντρεμένος με την κυρία Αγιοβασιλίνα, δεν έχουν δικά τους παιδιά, κι έτσι αγαπούν τα παιδιά όλου του κόσμου. Γιαυτό και μοιράζει δώρα.

Τρώει τα μπισκότα που του αφήνω δίπλα στο τζάκι;

Βεβαίως τα τρώει και μάλιστα του αρέσουν πολύ! Και εάν κάποια φορά δεν θέλει να τα φάει, τα παίρνει μαζί του, πίσω στο μαγικό χωριό! Λένε μάλιστα, ότι έχει πάρει μπισκότα απ’ όλα τα παιδιά του κόσμου και τα έχει φυλάξει σε μια τεράστια συλλογή, στο σπίτι του!

3

Γιατί δεν τον ακούω ποτέ όταν έρχεται;

Στέλνει πάντα ένα ξωτικό να κρυφακούσει εάν είναι κανείς ξύπνιος στο σπίτι. Αν είναι, τότε δεν μπαίνει, πάει αλλού. Θέλει να κάνει γρήγορα και δεν θέλει να του πιάσουν την κουβέντα. Φαντάζεσαι να έπρεπε να μιλήσει με κάθε παιδί; Δεν θα προλάβαινε να μοιράσει τα δώρα!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.