Εύκολο αγαπημένο γλυκό που θα κάνετε όλο το καλοκαίρι με ό,τι γεύση ζελέ θέλετε.
Αυτό το γλυκό που σας προτείνουμε έρχεται από το παρελθόν. Το αγαπούσαν οι μαμάδες μας γιατί ήταν εύκολο δροσερό για το καλοκαίρι και με πολλές παραλλαγές στις γεύσεις του ζελέ. Το μπισκοτογλυκό με κρέμα και ζελέ έχει γίνει το κύριο κέρασμα σε συγκεντρώσεις στο σπίτι αλλά και σε πάρτυ για τα παιδιά. Όλο το καλοκαίρι διαλέγετε ζελέ κάνετε τη βάση με το μιξεράκι μια συσκευασία βανίλια κρέμα της στιγμής και έτοιμο. Στα μπισκότα έχετε διπλή επιλογή μπορείτε να βάλετε μπισκότα πτι μπερ ή και σαβαγιάρ ότι προτιμάτε ή καλύτερα ότι έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας.
Υλικά
Δύο συσκευασίες πτι μπερ ή δύο συσκευασίες σαβαγιάρ
Μία συσκευασία δύο φακελάκια κρέμα βανίλια της στιγμής
600 γρ γάλα κρύο
δύο φακελάκια ζελέ της αρεσκείας σας γεύση αλλά το πιο ωραίο που ταιριάζει βερίκοκο ή ανανάς
Ότι από τα δύο προτιμήσετε στολίζετε από πάνω από κονσέρβα βερίκοκα ή ροδέλες ανανά
Στο ζουμί από τις κονσέρβες βουτάτε τα μπισκότα.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη βάζετε τις δύο συσκευασίες την κρέμα στιγμής και τη χτυπάτε καλά με το γάλα στο μιξεράκι χειρός μέχρι να αφρατέψει και να μην πέφτει από το φτερό του μίξερ.
Στη συνέχεια παίρνετε τα φακελάκια του ζελέ και τα ανακατεύετε με το νερό όπως λέει η συσκευασία τους.
Βάζετε ένα μεγάλο πιρέξ και βουτώντας τα μπισκότα ή τα σαβαγιάρ στο ζουμί από την κονσέρβα βερίκοκο ή ανανά, τα τοποθετείτε στο πιρέξ. Κάνετε γρήγορα για να μην μουλιάσουν.
Μετά τη στρώση τα μπισκότα με μια μαρίς τοποθετείτε όλη την κρέμα με απαλές κινήσεις αν θέλετε βάζετε και ΄δυο κουταλιές φυτική σαντιγύ . Αμέσως μετά βάζετε το πιρέξ στο ψυγείο στα επάνω ράφια ή όπου έχει μεγαλύτερη ψύξη.
Μόλις σταθεροποιηθεί καλά και έχοντας κρυώσει το μείγμα του ζελέ το περιχύνετε και το βάζετε πάλι στο ψυγείο. Μόλις σταθεροποιηθεί και το ζελέ στολίζετε με τα βερίκοκα ή τις ροδέλες ανανά.
Κυρίως βάζετε αυτό που ξέρετε ότι θα φάνε τα παιδιά. Μπορείτε να το κάνετε και με φράουλα που είναι της εποχής αλλά τα μπισκότα θα τα έχετε ποτίσει σε πορτοκαλάδα.
Καλή σας απόλαυση.