Αρχική InfoMommy Σχέσεις Γιατί είναι σημαντικό να ερμηνεύουμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις στη ζωή μας;

Γιατί είναι σημαντικό να ερμηνεύουμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις στη ζωή μας;

Γεια σου, είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να βρουν το πάθος μέσα τους και να χρησιμοποιούν αποτελεσματικές στρατηγικές, ώστε να πετύχουν όλα όσα θέλουν και αξίζουν. Στα προηγούμενα άρθρα ανέφερα τη σημασία των στόχων, γιατί πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματα σου και τη σημαντικότητα να εστιάζεις στο σημείο που πρέπει για να παράγεις τα μέγιστα αποτελέσματα με το λιγότερο κόπο και τη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το #3 συστατικό της επιτυχίας είναι η ερμηνεία που δίνεις στα γεγονότα και τις καταστάσεις της ζωής. Ποιοι είναι οι πιο βασικοί λόγοι που κάνουν την ερμηνεία τόσο σημαντική;

1. Η ερμηνεία καθορίζει τη συναισθηματική σου κατάσταση
2. Η ερμηνεία θα σε ενδυναμώσει ή θα σε αποδυναμώσει
3. Η ερμηνεία θα σου δώσει κατεύθυνση

Η δεξιότητα να ερμηνεύεις τα γεγονότα και τις καταστάσεις με έναν αποδυναμωτικό τρόπο ή με έναν ενδυναμωτικό τρόπο είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να νιώθεις ισχυρός και να εστιάζεις στις λύσεις και τα όνειρα σου. Είναι θέμα επιλογής εάν εξασκήσεις αυτό τον μυ μέσα στο μυαλό σου ή τον αφήσεις αδρανή.

Για να κάνουμε λίγο πιο ξεκάθαρο τον όρο ερμηνεία θα σου εξηγήσω τι εννοώ: Η γνώμη που έχεις για μια κατάσταση ή το συμπέρασμα από ένα γεγονός ή ηπροσωπική σου άποψη για το τι είναι σωστό ή λάθος είναι η προσωπική σου ερμηνεία σε σχέση με αυτό που έχει συμβεί. Στην ουσία η ερμηνεία είναι η προσωπική σου αλήθεια που πολλές φορές απέχει έτη φωτός από την πραγματική αλήθεια.

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Όταν συμβαίνει ένα γεγονός, εισέρχεται σαν πληροφορία μέσω των πέντε αισθήσεων μέσα στο μυαλό μας. Εκεί το επεξεργάζεται ο εγκέφαλός μας και στη συνέχεια καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα. Αυτή η επεξεργασία εξαρτάται από κάποιους προσωπικούς παράγοντες που θα τους αναλύσω σε άλλο άρθρο. Το σημαντικό σε αυτό το σημείο είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η επεξεργασία είναι τελειώς προσωπική και πολλές φορές ζούμε σε μια πλάνη που δυσκολεύουμε τη ζωή μας χωρίς λόγο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.