Τι λαχταρούν τα παιδιά μετά από το παιχνίδι τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία για τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών. Η φύση είναι το ιδανικό μέρος για τα παιδιά να νιώσουν παιδιά, με την ελευθερία να φωνάξουν, να τρέξουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν! Στην πραγματικότητα, όταν δίνετε τη δυνατότητα στο παιδί σας να παίξει έξω και υποστηρίζετε το παιχνίδι του, συμβάλλετε θετικά στην ανάπτυξή του.

Το ελεύθερο παιχνίδι στη φύση δεν οδηγεί μόνο σε πρόσθετη γνωστική ανάπτυξη, αλλά διδάσκει κοινωνικές δεξιότητες και δημιουργεί αυτοπεποίθηση. Επιπλέον, τα παιδιά που παίζουν σε εξωτερικούς χώρους είναι πιο άνετα έξω από τα όρια του σπιτιού τους και σε θέση να προσαρμόζονται πιο εύκολα σε νέες συνθήκες.

Η πνευματική ανάπτυξη των παιδιών ενισχύεται όταν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους σε συνδυασμό με το σώμα και το μυαλό τους. Το παιχνίδι στη φύση απαιτεί από τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν την αφή, την όραση, την ακοή και την όσφρηση μαζί με τις κύριες ομάδες μυών τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες ποιοτικής μάθησης.

Επίσης, όταν τα παιδιά παίζουν με τις παρέες τους σε εξωτερικό χώρο, ενθαρρύνεται η κοινωνική ανάπτυξη τους. Το παιχνίδι δίνει στα παιδιά ευκαιρίες να μάθουν πώς να εργάζονται σε ομάδες, πώς να μοιράζονται, πώς να διαπραγματεύονται και πώς να επιλύουν τις μεταξύ τους διαφορές.

Τώρα που σιγά-σιγά καλοκαιριάζει, είναι ιδανική ευκαιρία να αφήσετε το παιδί σας να παίξει έξω, πάντα υπό τη διακριτική σας επίβλεψη. Ύστερα από μερικές ώρες ασταμάτητου παιχνιδιού, θα επιστρέψει στο σπίτι και το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να σας ζητήσει κάτι δροσερό και άκρως απολαυστικό! Όμως, πόσο έτοιμες είστε να ανταποκριθείτε σε αυτή την “πρόκληση”; Το Danonino αποτελεί συμμαχο των γονέων σε στιγμές όπως αυτή που ίσως το παιδί σας πιάσει απροετοίμαστες!

Το παιδικό επιδόρπιο γιαουρτιού Danonino ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες γονέων και παιδιών και αποτελεί ένα ισορροπημένο σνακ με διατροφική ποιότητα που βελτιώνεται συνεχώς και με ποικιλία γεύσεων για να ικανοποιεί όλα τα γούστα! Πέρα λοιπόν από τα οφέλη του παιχνιδιού, αφήστε τα μικρά σας να απολαύσουν τα διατροφικά οφέλη του Danonino, με ασβέστιο και βιταμίνη D που είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη των οστών τους. Επιπλέον, η φυσική άσκηση σε συνδυασμό με τη νέα συνταγή του Danonino, με σκοπό να μειωθεί το επίπεδο λίπους σε 1,5γρ. ανά μερίδα, συμβάλλει στη μείωση του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας που αποτελεί “πονοκέφαλο” για πολλές ελληνικές οικογένειες.

Το επιδόρπιο γιαουρτιού και το ρόφημα επιδορπίου γιαουρτιού Danonino αποτελούν εξαιρετικές επιλογές μετά το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αρκεί μια ανάσα δροσιάς και τα μικρά σας θα είναι έτοιμα να επιστρέψουν την επόμενη μέρα ακόμα πιο δυνατά και γεμάτα ενέργεια για νέες περιπέτειες!