Γεν. Γρ. Βιομηχανίας: Μην χρησιμοποιείτε γνωστό ηλεκτρικό καλοριφέρ – Τι πρέπει να κάνετε αν το έχετε αγοράσει

Για την απόσυρση γνωστού ηλεκτρικού καλοριφέρ από την ελληνική αγορά ενημερωθήκαμε από τις εβδοµαδιαίες κοινοποιήσεις της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος RAPEX της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.  Σύµφωνα µε έγγραφη δήλωση του διανοµέα στην Ελλάδα, το προϊόν έχει αποσυρθεί από τα σηµεία πώλησης. Η Γ.Γ. Βιοµηχανίας συνιστά στους καταναλωτές, που το έχουν στην κατοχή τους, να πάψουν να το χρησιµοποιούν και να το επιστρέψουν στο κατάστηµα αγοράς, όπου θα τους γίνει αλλαγή µε άλλο ή θα τους επιστραφεί η
πλήρης τιµή αγοράς.

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης πατώντας εδώ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό καλοριφέρ που έχει αποσυρθεί από την ελληνική αγορά

Μάρκα: SENCOR

Όνοµα: Electric Oil Filled Radiator – Ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιού

Τύπος/αριθµός µοντέλου: SOH 3009BE

Αριθµός παρτίδας/Barcode: Lot 2016300912

Κίνδυνος: Εγκαύµατα. Μπορεί κατά τη λειτουργία να συµβεί υπερσυµπίεση του καλοριφέρ και ενδεχοµένως διαρροή καυτού λαδιού. Το προϊόν δεν συµµορφώνεται µε τις
απαιτήσεις της Οδηγίας για τη Χαµηλή Τάση.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εταιρεία FAST ČR a.s.  ζητά τους πελάτες, που έχουν αγοράσει καλοριφέρ ελαίου Sencor SOH 3009BE σειράς παραγωγής 2016300912 στο διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2017, να τα επιστρέψουν πίσω στο κατάστημα όπου αγόρασαν το προϊόν, όπου θα τους γίνει αλλαγή με άλλο ή θα τους επιστραφεί η πλήρης τιμή αγοράς. Βάση της δικής της έρευνας, η εταιρεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, υπό ορισμένες τεχνικές συνθήκες, μπορεί κατά τη λειτουργία του εν λόγω προϊόντος να συμβεί υπερσυμπίεση του καλοριφέρ και ενδεχομένως η διαρροή της ζεστής (καυτής) γέμισης του ελαίου. Η εταιρεία έλαβε μέχρι τώρα 5 κοινοποιήσεις σε παρόμοια βάση.

Η ασφάλεια των προϊόντων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την εταιρεία μας, όλα τα προϊόντα μας πρέπει να συμμορφώνονται με τους διεθνείς και εθνικούς νόμους και κανονισμούς καθώς και με τα σχετικά πρότυπα. Το καλοριφέρ ελαίου SENCOR SOH 3009BE έχει περάσει από όλες τις απαραίτητες δοκιμές με τα εγκεκριμένα αποτελέσματα για τη διάθεση στην αγορά της ΕΕ και την εκχώρηση της σήμανσης CE (μηχανικές, ηλεκτρικές και χημικές δοκιμές). Μετά την παραλαβή των παραπάνω αναφορών, ξεκινήσαμε έρευνα που οδήγησε στην αναγνώριση ενός μόνο ελαττωματικού LOT 2016300912 του καλοριφέρ ελαίου SENCOR SOH 3009BE, και την επακόλουθη διακοπή πωλήσεως αυτού του LOT και την απόσυρσή του από την αγορά.

Τι πρέπει να κάνετε αν τα έχετε αγοράσει

Τα καλοριφέρ ελαίου Sencor SOH 3009BE LOTu 2016300912 ο πελάτης τα επιστρέφει στα καταστήματα ή τα στα ηλεκτρονικά καταστήματα, όπου αγόρασαν το προϊόν, με αίτημα επιστροφής των χρημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες ή για οποιοδήποτε πρόβλημα με την επιστροφή του εν λόγω προϊόντος, οι πελάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο επικοινωνίας της εταιρείας στο e-mail info@koumbis.gr , ή στον αριθμό τηλεφώνου +302108822221.

Μάθετε περισσότερα για το κείμενο της εταιρείας εδώ

Περισσότερες πληροφορίες στο SERVICE της εταιρίας:

A. ΚΟΥΜΠΗΣ ΕΠΕ
Αρτης 51, 131 23 IΛΙΟΝ – ΑΘΗΝΑ
Tel:+302108822221
Email: info@koumbis.gr