“Για τη μικρή Σάμα”: Παγκόσμια υπόκλιση για την πολυβραβευμένη οικογενειακή ταινία που πρέπει όλοι να δούμε τις επόμενες ημέρες

Από τις ταινίες που αξίζει να δούμε στους θερινούς κινηματογράφους φέτος το καλοκαίρι είναι αναμφίβολα το συγκλονιστικό “Για τη μικρή Σάμα”, μια ταινία που έχει ήδη κατακτήσει 60 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ και διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως. Ένα σκηνοθετικό ντεμπούτο που δεν θα μπορούσε να είναι πιο πηγαίο, πιο αληθινό και πιο θαρραλέο.

Η ιστορία

Η ταινία ΓΙΑ ΤΗ MIKΡΗ ΣΑΜΑ είναι ένα προσωπικό ντοκιμαντέρ, σαν μια επιστολή αγάπης που η 26χρονη Ουάντ (Waad) απευθύνει στη Σάμα, τη μικρή κόρη της, καταγράφοντας τις τελευταίες ημέρες των συγκρούσεων στο Χαλέπι της Συρίας. Η Ουάντ ζει στο Χαλέπι με τον Χάμζα (Hamza), τον πατέρα της Σάμα, που είναι γιατρός στο τελευταίο νοσοκομείο που απέμεινε στην πόλη. Περικυκλωμένοι από παντού, καθημερινά υφίστανται τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος και της ρωσικής αεροπορίας.

Με το φόβο ότι μπορεί να σκοτωθούν ανά πάσα στιγμή, η Ουάντ δημιουργεί ένα κινηματογραφημένο μήνυμα προς την μόλις ενός έτους κόρη της, για να της εξηγήσει ποιοι είναι οι γονείς της, για ποιον σκοπό αγωνίζονται και γιατί η Σάμα ήρθε σε αυτόν τον κόσμο.

Δείτε το τρέιλερ:

Κριτική:

“Μια από τις σημαντικότερες ταινίες που θα δείτε ποτέ στην ζωή σας – FILMTHREAT

“Υπέροχη ταινία…. Σκληρή, αλλά σημαντικό να την δείτε” – THE OBSERVER

“Απλώς δεν έχει υπάρξει ξανά ταινία σαν κι αυτή” – THE TIMES

Σκηνοθεσία: Waad al-Kateab, Edward Watts Διάρκεια: 99′

-> Μέχρι τις 26/5 η ταινία θα παίζεται στον θερινό κινηματογράφο Εκράν (Ζωοδ. Πηγής & Αγαθίου, Νεάπολη, τηλ. 2106461895)