Αληθινή ιστορία: Γιατί άφησα την κόρη μου να βάψει τα μαλλιά της μπλε

Όλοι θυμόμαστε τις αντιδράσεις – θετικές και αρνητικές – που είχε προκαλέσει η γνωστή τραγουδίστρια Pink, όταν είχε αποφασίσει να επιτρέψει στην ανήλικη κόρη της να βάψει τα μαλλιά της… μωβ.

Μία μαμά, φαίνεται, να ακολούθησε το παράδειγμά της και να επέτρεψε στην κόρη της, που ακόμα πηγαίνει σχολείο, να βάψει τα μαλλιά της… μπλε. Η δημοσιοποίηση αυτής της απόφασης φαίνεται να κέρδισε χιλιάδες οπαδούς, οι οποίοι στηρίζουν την απόφαση της μαμάς, αλλά και την κόρη της…

Διαβάστε την ανάρτηση της μαμάς του κοριτσιού και πείτε μας: Θα αφήνατε την κόρη σας να βάψει τα μαλλιά της… μπλε;

«Άφησα την κόρη μου να βάψει τα μαλλιά της μπλε τον Μάρτιο και μετά της πρότεινα να τα αφήσουμε έτσι.

Αποφάσισε να επιστρέψει στο φυσικό της χρώμα πριν λίγο καιρό και να κόψει όσα μπλε «περίσσευαν».

Τίποτα δεν άλλαξε ουσιαστικά όταν άφησα την κόρη μου να βάψει τα μαλλιά της μπλε. Ήταν ακόμη καλή μαθήτρια, συνέχιζε να κάνει τα αθλήματά της και ήθελε να πηγαίνει βόλτες με τις φίλες της, όπως κάθε έφηβη θέλει.

Κάτι όμως άλλαξε μεταξύ μας. Ήταν μια διακριτική αλλαγή, αλλά επηρέασε σημαντικά τη σχέση μας.

Έμοιαζε να είναι πιο υποστηρικτική από τη στιγμή που την άφησα να βάψει τα μαλλιά της μπλε. Μοιάζει να με εκτιμά περισσότερο όταν την αφήνω να κάνει πράγματα, ενώ ξεκίνησε και να με βοηθά στο σπίτι περισσότερο. Φαίνεται να απολαμβάνουμε περισσότερο η μια την παρέα της άλλης τώρα πια και οι εντάσεις μεταξύ μας μειώθηκαν…

Ακόμα μαθαίνω πώς να διαχειρίζομαι τα μεγάλα παιδιά, αλλά το ένα πράγμα που ξέρω σίγουρα είναι, ότι οι έφηβοι χρειάζονται μερικό έλεγχο στη ζωή τους, αλλά χρειάζονται και τα λάθη, τις δοκιμές. Είναι η ευκαιρία τους να μάθουν μέσα από αυτά, να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά θέλουν να είναι.

Για την κόρη μου η δοκιμή ήταν να βάψει τα μαλλιά της μπλε για περίπου 6 μήνες και μετά να αποφασίσει – μόνη της – ότι θέλει να «γυρίσει» και πάλι στο φυσικό της χρώμα.

Αυτό το κομμάτι της ανατροφής των παιδιών – το να τα αφήνεις να επιλέγουν ελεύθερα  – είναι το πιο δύσκολο.

Η αποπληρωμή όμως –  το παιδί σου που νιώθει μια “άνεση” μαζί σου, το σημείο στη σχέση σας που μπορείτε πλέον να μεγαλώνετε μαζί, να είστε καλά μαζί – αυτό το κέρδος είναι μοναδικό.

Και παρακαλώ μην της το πείτε, αλλά σχεδόν… μου λείπουν αυτά τα μπλε μαλλιά…»

Δείτε την αρχική ανάρτηση με τη φωτογραφία