Γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το άνοιγμα των σχολείων;

Η χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων δεν έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμα καμίας εκπαιδευτικής βαθμίδας και αποφασίστηκε ομόφωνα το ζήτημα να συζητηθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα ώστε να μελετηθούν τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο στο «Πρώτο Πρόγραμμα» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ κληθείς να σχολιάσει γιατί καθυστερεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων απάντησε ότι “Σε ό,τι αφορά τα σχολεία υπάρχει προβληματισμός στους ειδικούς, όχι για το επιδημιολογικό φορτίο μέσα στις σχολικές τάξεις, που είναι χαμηλό -γιατί τα παιδιά δεν φαίνεται να ακολουθούν το ποσοστό θετικότητας της κοινότητας- αλλά επειδή είναι αυξημένο το φορτίο στην κοινότητα και μπορεί από το σπίτι ή τον κοινωνικό τους περίγυρο. να το φέρουν στο σχολείο.

Γιατί, όπως βλέπουμε, παρά τα περιοριστικά μέτρα, τα κρούσματα παραμένουν πολύ υψηλά, σε επίπεδα κοντά στις 2.000 την ημέρα. Άρα, γι’ αυτό τον λόγο, αυτή τη στιγμή, είναι πολύ επιφυλακτικοί οι ειδικοί μας. Θα περιμένουμε τις οριστικές τους εισηγήσεις και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνολικές ανακοινώσεις για το σχέδιό μας μετά τις 14 του μηνός.”

Πριν από λίγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία της νόσου, ερωτηθείσα για το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι  η επιτροπή θα συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, συζητώντας το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών.