«Γηράσκω αεί διδασκόμενος: H διαρκής μόρφωση των γονέων “κλειδί” της επιτυχίας για υψηλές σχολικές επιδόσεις των παιδιών

Γονείς προσέξτε: Εάν θέλετε τα παιδιά σας να έχουν επιτυχίες στο σχολείο τότε πρέπει να φροντίσετε και εσείς οι ίδιοι να μορφώνεστε συνεχώς. Κάθε μορφή συνεχούς μόρφωσης και εκπαίδευσης των γονιών δυνατόν να έχει θετικό αντίκτυπο στις ακαδημαϊκές επιδόσεις και στην καριέρα των παιδιών τους. Οι επιδράσεις της συνεχούς μόρφωσης των γονιών έχουν καταγραφεί σε παιδιά από την ηλικία των 3 ετών έως ακόμη και την ηλικία των 48 ετών.

Η πορεία από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση είναι μια καθοριστική φάση της ζωής που απαιτεί μεγάλη προσοχή. Η μεταβατική αυτή περίοδος ελκύει το ενδιαφέρον των ερευνητών. Η επίδραση της γονικής μόρφωσης στα επιτεύγματα των παιδιών τους αποτέλεσε το αντικείμενο πολλών ερευνών.

Πρόσφατες εργασίες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξαν ότι οι ικανότητες λόγου και η ετοιμότητα για το σχολείο σε παιδιά ηλικίας 3 χρονών, βελτιώνονται όταν οι μητέρες τους επιστρέφουν σε σχολείο για να μορφωθούν περισσότερο οι ίδιες. Επίσης η συνεχιζόμενη μόρφωση των γονιών σχετίζεται με περισσότερες επιτυχίες των παιδιών τους ήδη από την ηλικία των 8 χρονών.

Οι θετικές αυτές επιδράσεις συνεχίζονται και στην ενήλικη ζωή των παιδιών τους, με περισσότερες επιτυχίες στην επαγγελματική αρένα ακόμη και όταν φτάνουν στην ηλικία των 48 χρονών.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy