Αρχική Γωνιά του μαθητή «Γηράσκω αεί διδασκόμενος: H διαρκής μόρφωση των γονέων "κλειδί" της επιτυχίας για υψηλές σχολικές επιδόσεις των παιδιών

«Γηράσκω αεί διδασκόμενος: H διαρκής μόρφωση των γονέων "κλειδί" της επιτυχίας για υψηλές σχολικές επιδόσεις των παιδιών

Γονείς προσέξτε: Εάν θέλετε τα παιδιά σας να έχουν επιτυχίες στο σχολείο τότε πρέπει να φροντίσετε και εσείς οι ίδιοι να μορφώνεστε συνεχώς. Κάθε μορφή συνεχούς μόρφωσης και εκπαίδευσης των γονιών δυνατόν να έχει θετικό αντίκτυπο στις ακαδημαϊκές επιδόσεις και στην καριέρα των παιδιών τους. Οι επιδράσεις της συνεχούς μόρφωσης των γονιών έχουν καταγραφεί σε παιδιά από την ηλικία των 3 ετών έως ακόμη και την ηλικία των 48 ετών.

Η πορεία από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση είναι μια καθοριστική φάση της ζωής που απαιτεί μεγάλη προσοχή. Η μεταβατική αυτή περίοδος ελκύει το ενδιαφέρον των ερευνητών. Η επίδραση της γονικής μόρφωσης στα επιτεύγματα των παιδιών τους αποτέλεσε το αντικείμενο πολλών ερευνών.

Πρόσφατες εργασίες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξαν ότι οι ικανότητες λόγου και η ετοιμότητα για το σχολείο σε παιδιά ηλικίας 3 χρονών, βελτιώνονται όταν οι μητέρες τους επιστρέφουν σε σχολείο για να μορφωθούν περισσότερο οι ίδιες. Επίσης η συνεχιζόμενη μόρφωση των γονιών σχετίζεται με περισσότερες επιτυχίες των παιδιών τους ήδη από την ηλικία των 8 χρονών.

Οι θετικές αυτές επιδράσεις συνεχίζονται και στην ενήλικη ζωή των παιδιών τους, με περισσότερες επιτυχίες στην επαγγελματική αρένα ακόμη και όταν φτάνουν στην ηλικία των 48 χρονών.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.