Γκίκα: Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών στην τηλεκπαίδευση

Η τηλεκπαίδευση των μαθητών της Αττικής ξεκίνησε σήμερα και η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Σίσσυ Γκίκα σε τηλεοπτικές της δηλώσεις στην ΕΡΤ αναφέρθηκε σε μια σειρά εκπαιδευτικών θεμάτων που απασχολούν τους γονείς.

Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών στην τηλεκπαίδευση

Η παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης είναι υποχρεωτική και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να κρατούν παρουσιολόγιο και να καταγράφουν τις απουσίες σε ένα ημερήσιο δελτίο. Κάθε ώρα απουσίας του μαθητή από το διαδικτυακό μάθημα καταγράφεται ως απουσία.

Οι απουσίες  καταχωρίζονται σε ηλεκτρονικό αρχείο θα συνυπολογίζονται στο γενικό σύνολο των απουσιών. Όπως σημείωσε η κα Γκίκα ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών και οι απουσίες που έχουν θα εξεταστούν κατά το τέλος του Β’ τετραμήνου.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας θα λάβει υπόψιν τυχόν τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται κατά το διάστημα της τηλεκπαίδευσης και ότι το καθεστώς των απουσιών ενδεχομένως και να τροποποιηθεί στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς ώστε κανένας μαθητής να μην “χάσει” τη χρονιά για απουσίες για τις οποίες δεν ευθύνεται.