Γνωρίστε σπουδαία αγόρια και κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο

Αν ψάχνετε βιβλία που θα δώσουν στα παιδιά σας έμπνευση, κίνητρο για γνώση και θα τα φέρουν σε επαφή με θετικά πρότυπα ανθρώπων που άφησαν το δικό τους στίγμα στο παγκόσμιο στερέωμα, σας προτείνουμε τα βιβλία “20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο” και “20 σπουδαία αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο” των συγγραφέων Rosalba Troiano και Jacopo Olivieri που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Δύο βιβλία που εμπνέουν κάθε παιδί να κάνει τον κόσμο καλύτερο

Πρόκειται για δυο βιβλία μοναδικά στο είδος τους που αξίζουν να βρουν τη θέση τους σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη καθώς μέσα από τις σελίδες τους οι αναγνώστες άνω των 8 ετών θα γνωρίσουν τη ζωή και το έργο σπουδαίων προσωπικοτήτων που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο πεδίο με το οποίο ασχολήθηκαν. Θα πάρουν  μαθήματα ζωής και θα παρακινηθούν να πιστέψουν στον εαυτό τους και να κυνηγήσουν να υλοποιήσουν όλα όσα ονειρεύονται.

Στις σελίδες τους τα παιδιά θα διαβάσουν τις βιογραφίες προσωπικοτήτων από το χώρο των επιστημών, του αθλητισμού, των τεχνών και της πολιτικής  που έμαθαν να αφουγκράζονται τον εαυτό τους, ακολούθησαν το πάθος που είχαν κρυμμένο στην καρδιά τους, επένδυσαν πολύ χρόνο και κόπο για να κατακτήσουν τους στόχους τους, ακόμα και όταν κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν. Φτάνοντας στο τέλος κάθε βιβλίου, αγόρια και κορίτσια θα γνωρίσουν μερικές από τις εξέχουσες φυσιογνωμίες που βοήθησαν να διαμορφωθεί ο κόσμος στον οποίο ζούμε.

20 κορίτσια με εκπληκτικά ταλέντα που έγιναν σπουδαίες γυναίκες

Στο βιβλίο “20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο” η μικρή αναγνώστρια μέσα από σύντομα κείμενα και υπέροχη εικονογράφηση θα έρθει μεταξύ άλλων σε επαφή με την Φρίντα Κάλο, μια από τις σημαντικότερες γυναικείες ματιές στην τέχνη του 20ού αιώνα που ζωγράφισε τη ζωή και τον θάνατο με ζωηρά χρώματα. Την θρυλική σχεδιάστρια, Κοκό Σανέλ, που στέφθηκε “Βασίλισσα της Μόδας”, δημιουργώντας το περίφημο στενό μαύρο φόρεμα που την έκανε γνωστή παγκοσμίως ως σύμβολο κομψότητας. Την Μαρία Μοντεσόρι, την δασκάλα που επινόησε το ομώνυμο παιδαγωγικό σύστημα που αποτέλεσε πρωτοπορία για την εποχή του και εξακολουθεί να εφαρμόζεται και σήμερα σε αρκετά σχολεία αλλά και την Μαλάλα Γιουσαφζάι, τη βραβευμένη με Νόμπελ, ακτιβίστρια από το Πακιστάν που πολέμησε σθεναρά την απαγόρευση των Ταλιμπάν για το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία “χρειάζεται να κάνουμε αργά βήματα για ν΄αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο”, τα κορίτσια που θα το διαβάσουν θα μάθουν για τη ζωή και το έργο 20 γυναικών που έβγαλαν γλώσσα στα στερεότυπα και έκαναν τη διαφορά στην εποχή τους, αποδεικνύοντας ότι η θέληση και η στοχοπροσήλωση είναι γένους θηλυκού.

Eίναι το ιδανικό ανάγνωσμα για να χειραφετηθούν τα κορίτσια και να αφομοιώσουν από νωρίς, ότι ο κόσμος ανήκει εξίσου στα κορίτσια όσο και στα αγόρια. Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από το βιβλίο πατώντας εδώ. 

20 αγόρια με μεγάλους στόχους που έγιναν σπουδαίοι άντρες

Παίρνοντας στα χέρια τους το “20 σπουδαία αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο” οι μικροί αναγνώστες θα μάθουν τη  ζωή και τη δράση 20 ανδρών που ακολουθώντας τα όνειρά τους κατάφεραν να αναδειχθούν σε μεγάλους ηγέτες, κορυφαίους αθλητές, σπουδαίους ζωγράφους, εφευρέτες και επιστήμονες που καθόρισαν τη πορεία της σκέψης, διάσημες μορφές των τεχνών αλλά και εξερευνητές που έφτασαν ως τα πέρατα του κόσμου.

Ποιο παιδί άλλωστε δεν μπορεί παρά να θαυμάσει το Ναπολέοντα Βοναπάρτη που χάρη στη στρατηγική του κατάφερε να ενώσει την Ευρώπη υπό τις διαταγές του, τον Ουόλτ Ντίσνει που από την πένα του ξεπήδησαν οι πιο διάσημοι ήρωες καρτούν και χάρισε στο κοινό τις ωραιότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων, τον Στιβ Τζομπς που έγινε ο πρωτοπόρος της ψηφιακής τεχνολογίας στήνοντας από το μηδέν μια ολόκληρη αυτοκρατορία που συνέβαλε σε μια άνευ προηγουμένου τεχνολογική επανάσταση, ή τον Νίκολα Τέσλα που οδήγησε την ανθρωπότητα στον κόσμο του ηλεκτρισμού και στον οποίο οφείλουμε την ενεργειακή απελευθέρωση και τις ασύρματες επικοινωνίες;

Το βιβλίο συστήνει στα αγόρια ιστορίες σπουδαίων ανδρών και μέσα από αυτές τα ενεργοποιεί να ακολουθήσουν τους στόχους τους με επιμονή, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να γίνουν αυτά η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο. Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα του βιβλίου πατώντας εδώ.

Κάθε παιδί αξίζει να γνωρίσει αυτά τα 40 σπουδαία κορίτσια και αγόρια

Τα σύντομα, μεστά κείμενο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση με τα ξεχωριστά κατορθώματα της κάθε προσωπικότητας συνθέτουν δυο υπέροχους σκληρόδετους τόμους  γνωριμίας με κορυφαίες μορφές της ανθρωπότητας που καταρρίπτουν τα στερεότυπα περί ανδροκρατούμενου κόσμου και αποδεικνύουν ότι υπάρχει ισότητα των δύο φύλων, αρκεί κανείς να παλέψει για αυτά που πιστεύει και να μην εγκαταλείψει ποτέ τα όνειρά του ακόμα κι αν δεν βρίσκει συνοδοιπόρους που να αγκαλιάζουν το όραμά του.

Η ταξινόμηση των προσωπικοτήτων ανά πεδίο καθώς και το χρονολόγιο στο τελος διευκολύνουν την ανάγνωση και επιτρέπουν στον αναγνώστη να διαβάσει για την προσωπικότητα που επιθυμεί χωρίς να χάνεται, ψάχνοντας τις σελίδες.

Ενόψει Χριστουγέννων αυτά τα δύο βιβλία είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στα 8χρονα παιδιά σας που αρχίζουν να ξεδιπλώνουν τον χαρακτήρα τους και να ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις ιδιαίτερες κλίσεις τους.