Γονείς προσοχή: Δύο παιδιά κινδύνευσαν στη θάλασσα το σαββατοκύριακο από έναν κοινό λόγο!

Μια 10χρονη στην Κρήτη και ένας 9χρονος στη Λάρισα σώθηκαν την τελευταία στιγμή, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση ναυαγοσώστη και παραβρισκόμενων, από έναν κοινό κίνδυνο: Τα ορμητικά ρεύματα.

Και τα δύο συμβάντα έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή (5/7). Ο μεν 9χρονος, βρισκόταν στην παραλία της Βελίκας, όταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, πήρε το θαλάσσιο στρώμα του και ανοίχτηκε στα βαθιά. Πολύ γρήγορα, λόγω των ανέμων και το κυματισμού, το παιδί άρχισε να απομακρύνεται από την παραλία, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να επιστρέψει.

Ευτυχώς τις φωνές του άκουσαν λουόμενοι που έσπευσαν για βοήθεια και χάρη σε έναν 18χρονο που βούτηξε και κολύμπησε γρήγορα, το παιδί μπόρεσε να σωθεί. Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής προσέγγισε τα δύο παιδιά με το ιδιωτικό του σκάφος και τα έβγαλε στην ακτή –ευτυχώς ο 9χρονος δεν χρειάστηκε καμία ιατρική φροντίδα.

Στην Κρήτη, από την άλλη, τα πράγματα έγιναν πιο επικίνδυνα για μια 10χρονη που νωρίς χθες το απόγευμα και ενώ κολυμπούσε στην παραλία της Σταλίδας παρασύρθηκε από ορμητικά νερά.

Ευτυχώς στην ακτή υπήρχε ναυαγοσώστης, ο οποίος μόλις είδε την ανήλικη βούτηξε στα νερά και την έβγαλε με ασφάλεια. Το κορίτσι, αν και είχε πιει πολύ νερό και ήταν σε κατάσταση σοκ, συνήλθε έπειτα από λίγο.