Γρεβενά: Ζωγράφισαν τις πιο «χαρούμενες» διαβάσεις πεζών έξω από δημοτικά και νηπιαγωγεία

Σε έναν απέραντο καμβά μεταμορφώθηκαν οι διαβάσεις πεζών που βρίσκονται έξω από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στην πόλη των Γρεβενών.

Η εικαστική παρέμβαση «Χρωματίζουμε διαβάσεις» έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υλοποιεί ο Δήμος Γρεβενών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020.

Ειδικότερα, μικροί και μεγάλοι έπιασαν πινέλα και μπογιές και με πολύ μεράκι άλλαξαν ριζικά την εικόνα των τεσσάρων διαβάσεων που υπάρχουν για τους πεζούς έξω από το 4ο , 5ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και στην είσοδο του Α΄ Παιδικού Σταθμού της πόλης.

Πηγή: Δήμος Γρεβενών / Fecebook

Το αποτέλεσμα της δράσης ενθουσίασε όχι μόνο τους ίδιους τους πρωταγωνιστές αλλά και τον δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη, ο οποίος δήλωσε ότι «η εικαστική παρέμβαση που έγινε σε διαβάσεις πεζών σε τέσσερις σχολικές μονάδες είναι μια καλή ευκαιρία, με πρωταγωνιστές πάντα τα παιδιά να γίνει σε όλες τις διαβάσεις που βρίσκονται πέριξ των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολικών μονάδων της πόλης».

Πηγή: Δήμος Γρεβενών / Fecebook

Ο κ. Δασταμάνης πρόσθεσε ότι ορισμένες δράσεις που έγιναν πιλοτικά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, όπως οι πεζοδρομήσεις κεντρικών δρόμων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, λόγω της αποδοχής τους από τους δημότες θα αποκτήσουν στο μέλλον πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Κινητικότητας ολοκληρώνονται σήμερα, αργά το απόγευμα, με τη «Βόλτα Ενηλίκων» από την Ενωση Ποδηλατιστών Γρεβενών και την εκδήλωση «Kids Athletics» στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γρεβενών από τη Γυμναστική Ενωση και τους Δρομείς Υγείας, με τη συμμετοχή όλων των παιδιών της πόλης.

Πηγή: Δήμος Γρεβενών / Fecebook

Πηγή: Δήμος Γρεβενών / Fecebook

Πηγή: Δήμος Γρεβενών / Fecebook