H μακαρονάδα του Ποπάυ

H μακαρονάδα του Ποπάυ

Ο Ποπάυ είναι γνωστός για την αγάπη του για το σπανάκι. Σημερα λοιπόν, μας δίνει αφορμή για να εμπνευστούμε μια μακαρονάδα που θα κάνει τα παιδιά να δουν το λαχανικό αυτό με μια πιο φιλική ματιά!

Μια κούπα μαγειρεμένο σπανάκι ξεπερνά τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνες Α και Κ. Eίναι πλούσια πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος,  στο μαγνήσιο και στο σίδηρο αλλά και σε βιταμίνη C και Β. Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία μικρών και μεγάλων!

Υλικά:

1 πακέτο σπαγγέτι/ ζυμαρικό της αρεσκείας σας

200 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο

4 φέτες ψωμί

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 κουτ. σούπας κουκουνάρι

1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε τις φέτες του ψωμιού και βάλτε τες σε ένα μπολ. Περιχύστε τες με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο τριμμένο σκόρδο και το βασιλικό. Αλατίστε και ανακατέψτε. Απλώστε το ψιλοκομμένο ψωμί σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε το στους 200 C για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα.

Ετοιμάστε τη σάλτσα με το σπανάκι. Βράστε 2 φλιτζάνια νερό και ρίξτε το σπανάκι για 2-3 λεπτά. Ξεπλύντε το με κρύο νερό και στραγγίστε το. Βάλτε το στον πολυκόπτη με το υπόλοιπο σκόρδο, 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και λίγο αλάτι. Πολτοποιήστε το μείγμα.

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα. Βάλτε σε τηγάνι το μείγμα με το σπανάκι και όταν ζεσταθεί, ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα. Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίστε με την παρμεζάνα, το ψημένο ψωμί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε επίσης:

Μία συνταγή με «γεύση» Halloween! Υπέροχο κέικ με κολοκύθα που θα λατρέψουν τα παιδιά

Μπισκότα με λεμόνι και πορτοκάλι

Αφράτη ομελέτα με πατάτες, κρεμμύδια και θυμάρι