Μπισκότα με λεμόνι και πορτοκάλι

Μπισκότα με λεμόνι και πορτοκάλι

Το λεμόνι και το πορτοκάλι είναι ένας συνδυασμός που προσφέρει στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική ελαφρώς γλυκόξινη γεύση αλλά και μπόλικη βιταμίνη C. Εμείς το δοκιμάσαμε στα μπισκότα που φτιάξαμε και ενθουσιαστήκαμε.

Το ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού είναι ίσως από τα πιο αρωματικά υλικά σε ένα φαγητό ή γλυκό όμως δεν πρέπει να αφήνετε αυτό το υλικό να “περιμένει”πολλή ώρα,  καθώς χάνει το άρωμα και τη γεύση του, χάνοντας ταυτόχρονα την υγρασία και τα έλαιά του.

Μπορείτε, μάλιστα, να δοκιμάσετε να πάρετε ξύσμα όχι με τον τρίφτη, αλλά με το μαχαίρι, κόβοντας μακριές λωρίδες της φλούδας, αφήνοντας την πικρή, άσπρη ψίχα, κι έπειτα ψιλοκόβοντάς τες με το κατάλληλο μαχαίρι.

Για τη ζύμη:

150 γρ. αμυγδαλόψιχα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
150 γρ. βούτυρο μαλακό
200 γρ. αλεύρι
Ξύσμα 1 λεμονιού και 1 πράσινου λεμονιού
Ξυσμα 1 πορτοκαλιού
2 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού

Για τη διακόσμηση:

φρουί γλασέ πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το αυγό προσθέτοντας τον χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, την άχνη και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε και τα ξύσματα λεμονιού – πορτοκαλιού, το βούτυρο και μετά λίγο λίγο το αλεύρι. Πλάθουμε και μορφοποιούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βάζουμε από ένα φρουί γλασέ σε κάθε μπισκότο.Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 12 – 15 λεπτά. Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Παιδικές τορτίγιες-βιβλία: Η πιο απίστευτη συνταγή για σνακ από τον Άκη Πετρετζίκη

5 εύκολα και πεντανόστιμα κέικ, αλμυρά και γλυκά, για το κολατσιό στο σχολείο

Κέικ με αχλάδια, καρύδια και σταφίδες