Η 2χρονη που έγινε το νεότερο μέλος της Mensa – Έχει από τα υψηλότερα IQ παγκοσμίως

Η δίχρονη Isla από το Κεντάκι των ΗΠΑ μπήκε στην κοινωνία των πιο έξυπνων ανθρώπων στον κόσμο, αφού το IQ της είναι πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο. 

Ιδιοφυϊα στα δύο της η Isla – Μπορεί να διαβάζει λέξεις και να κάνει βασικά μαθηματικά

Οι γονείς της Isla McNabb, η Amanda και ο Jason, παρατήρησαν για πρώτη φορά την ευφυΐα της κόρης τους, όταν την είδαν να φτιάχνει λέξεις με πλαστικά γράμματα της αλφάβητου: Δίπλα στον καναπέ, μπορούσαν να διαβάζουν τη λέξη «καναπές». Κοντά σε ένα τηλεχειριστήριο τα γράμματα έγραφαν «TV» και όχι μακριά από το κατοικίδιο της οικογένειας είχε γράψει τη λέξη «γάτα».

Η δίχρονη που έγινε μέλος της Mensa

Η μικρή Isla στα δύο μόλις της χρόνια μπορούσε να διαβάζει σε επίπεδο νηπιαγωγείου. «Ας δούμε τι συμβαίνει εδώ, ας δούμε πόσο έξυπνο είναι αυτό το παιδί», είπε η μητέρα της και αποφάσισε να πάει το παιδί της σε ψυχίατρο, προκειμένου να του κάνει τεστ IQ.

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, καθώς κατατάχθηκε στο 1% του πληθυσμού, κάτι που καθόρισε και την αποδοχή της στην κοινότητα Mensa, τη μεγαλύτερη και παλαιότερη κοινωνία υψηλού IQ, στην οποία η Isla είναι πλέον το νεότερο μέλος. Σημειώνεται ότι από τα 50.000 μέλη της Mensa στις ΗΠΑ υπήρχαν μόνο άλλα τρία μέλη ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών.

Σήμερα, η δίχρονη ιδιοφυΐα προφέρει γράμματα, μπορεί και γράφει γράμματα στο tablet που τη αγόρασαν οι γονείς της και μπορεί να διαβάσει ολόκληρες λέξεις. Το λεξιλόγιό της μεγάλωσε γρήγορα, με την οικογένεια να σταματά το μέτρημα στις 500 λέξεις.

Παιδίατρος έμεινε άναυδη όταν άρχισε να διαβάζει δυνατά λέξεις που αναγράφονταν σε αφίσα στο γραφείο της. Η Isla μπορεί επίσης να κάνει βασικά μαθηματικά, όπως πρόσθεση και αφαίρεση.

Παρά την πρώιμη διάνοιά της, η Isla παραμένει ένα κανονικό νήπιο, απολαμβάνοντας το «Bluey», ένα αυστραλιανό καρτούν.

Επίσης, είναι πολύ κοινωνική και κάνει εύκολα φίλους στο προνήπιο.

Διαβάστε επίσης:

O Λευτέρης Πετρούνιας ποζάρει αγκαλιά με τις κόρες του στην πιο καλοκαιρινή φωτογραφία της ημέρας!

Θρίλερ ο θάνατος της 14χρονης Ελένης Χριστίνας – Οι εκδορές στον λαιμό είναι αθώες; – Η περιζήτητη νύφη και το ξαφνικό τέλος

«Ήταν παγωμένη, αλλά τα μάγουλά της ζεστά»: Όσα είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου για το πώς βρήκε νεκρή την Ίριδα