Η ανακοίνωση του Κολλεγίου Ψυχικού για το άνοιγμα των σχολείων

Καθώς ολοκληρώθηκε η περίοδος που για προληπτικούς λόγους οι σχολικές μονάδες του campus Ψυχικού έμειναν κλειστές, από τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, όλες οι σχολικές μονάδες του Κολλεγίου θα λειτουργήσουν κανονικά. Επίσης, εντός της εβδομάδας ολοκληρώνεται η περίοδος των 14 ημερών αυτο-περιορισμού που προτάθηκε στους μαθητές που ταξίδεψαν στη Β. Ιταλία. Κατά συνέπεια μαθητές που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, με βάση σχετική οδηγία του Ε.Ο.Δ.Υ., θα επιστρέψουν στη σχολική καθημερινότητα.

Α. Επέκταση προληπτικών μέτρων

Σε συνέχεια των προηγούμενων προληπτικών μέτρων για τις εκτός Κολλεγίου μαθητικές δραστηριότητες και με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού και της πιθανότητας διασποράς της νόσου, Διασχολική Επιτροπή αποτελούμενη από τους Διευθυντές των επτά (7) σχολικών μονάδων του Ε.Ε.Ι. με προεδρεύοντα τον Συνδιευθυντή Κολλεγίου Αθηνών & Συντονιστή Σχολικών Μονάδων του Ε.Ε.Ι. μελετώντας τις προτεινόμενες από τον Ιατρό του Ε.Ε.Ι. προληπτικές δράσεις και με τη στήριξη του President, αποφάσισε εφεξής και μέχρι νεωτέρας οι μαθητικές εκδηλώσεις που παραδοσιακά γίνονταν παρουσία ομάδας επισκεπτών/γονέων ως θεατών να πραγματοποιούνται χωρίς επισκέπτες/γονείς. Επίσης, οι μαθητικές εκδηλώσεις που παραδοσιακά γίνονταν με μικρή ομάδα εξωτερικών συνεργατών/κριτών και παρακολουθούσαν και γονείς να γίνουν μέχρι νεωτέρας με την παρουσία μόνο των μαθητών και των συνεργατών/κριτών.
Κατά συνέπεια και εφόσον δεν υπάρξει άλλη ανακοίνωση οι κολυμβητικοί αγώνες των Δημοτικών Σχολείων, τα ΓΑΒΡΙΗΛΕΙΑ, τα ΔΕΛΤΕΙΑ, οι τελικές φάσεις Ρητορικών Διαγωνισμών θα γίνουν χωρίς την παρουσία γονέων.

Β. Απολυμάνσεις κτιρίων του Ε.Ε.Ι.

Σας ενημερώνουμε ότι οι Εισαγωγικές Εξετάσεις για το σχολικό έτος 2020-2021 πραγματοποιήθηκαν κανονικά το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020 στο Μποδοσάκειο Διδακτήριο με χώρο αναμονής των αντίστοιχων γονέων στο Λάτσειο Διδακτήριο. Σας ενημερώνουμε ότι και τα δύο κτίρια των Δημοτικών μας Σχολείων στο campus της Κάντζας απολυμάνθηκαν σήμερα, Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, από πιστοποιημένες εταιρείες απολυμάνσεων (πρόκειται για τη δεύτερη απολύμανσή τους εντός μίας εβδομάδας).

Το τριήμερο 29/2 – 2/3/2020 πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλα τα κτίρια του campus Ψυχικού, τα οποία έκτοτε παρέμειναν κλειστά λόγω της ΚΥΑ για προληπτική αναστολή των σχολικών μονάδων του campus Ψυχικού.

Τέλος, όπως μας ενημερώνουν οι εταιρείες μεταφοράς όλα τα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των μαθητών μας έχουν απολυμανθεί, θα καθαρίζονται καθημερινά με αντισηπτικά και θα απολυμαίνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ως εκ τούτου από αύριο οι μαθητές μας θα λειτουργούν σε ένα απόλυτα καθαρό περιβάλλον και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να το διατηρήσουμε καθαρό και στο μέλλον κρατώντας στο σπίτι παιδιά που έχουν το οποιοδήποτε σύμπτωμα.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση,
Απόστολος Αθανασόπουλος
Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών
Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι.