Η ιστορία της 10 μηνών Dominique που γεννήθηκε με σοβαρά προβλήματα και δυσμορφίες – Η περίπτωση των παρασιτικών διδύμων

Η Dominique είναι σήμερα 10 μηνών. Θα μπορούσε να έχει ένα δίδυμο αδελφάκι αλλά δεν έχει. Αντ’ αυτού  έχει 4 πόδια και 2 σπονδυλικές στήλες. Γιατί το παρ’ ολίγον αδελφάκι της Ντομινίκ δεν αναπτύχθηκε τελικά ποτέ μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους αλλά προσκολλήθηκε παρασιτικά πάνω της με αποτέλεσμα εκείνη να γεννηθεί με σοβαρά προβλήματα και δυσμορφίες.

Και όλα ξεκίνησαν με μια φωτογραφία… Ένας χρήστης του Facebook από την Ακτή Ελεφαντοστού ανήρτησε μια φωτογραφία με την οποία ζητούσε από κάποια οικογένεια να αναλάβει να φιλοξενήσει τη Ντομινίκ για όσο καιρό χρειαζόταν μέχρι να λάβει την απαραίτητη ιατρική μέριμνα στο νοσοκομείο Park Ridge του Ιλινόις, που θα της έδινε μια ευκαιρία να ζήσει φυσιολογικά.

Η φωτογραφία έφτασε στο Children’s Medical Missions West, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά παιδάκια σε όλο τον κόσμο να λάβουν ιατρικές θεραπείες για σπάνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Τότε ήταν που η Nancy Swabb είδε τη φωτογραφία και το αίτημα για βοήθεια στη μικρή Ντομινίκ. Οι περιπτώσεις των παρασιτικών διδύμων είναι εξαιρετικά σπάνιες, μια από αυτές όμως ήταν η Ντομινίκ.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy