Η Μαρία, το πρώτο Ελληνόπουλο με συγγενή καρδιοπάθεια που υπεβλήθη σε εγχείρηση ως νεογνό, χθες έγινε μανούλα!

Η αισιόδοξη και ελπιδοφόρα είδηση της ημέρας αφορά την 30χρονη Μαρία που είναι η πρώτη ασθενής με μετάθεση μεγάλων αγγείων που υπεβλήθη επιτυχώς σε εγχείρηση switch ως νεογνό στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια καθώς είχε διαγνωστεί με συγγενή καρδιοπάθεια.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Καρδιολόγου Παίδων και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων κας Αφροδίτης Τζίφα η Μαρία χθες έγινε για πρώτη φορά μαμά ενός υγιέστατου μωρού αποδεικνύοντας ότι τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες μπορούν να απολαύσουν μια φυσιολογική ζωή όπως ακριβώς και οι συνομήλικοί τους.

Όπως σημειώνει η γιατρός “Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για την ιστορία των συγγενών καρδιοπαθειών στην χώρα μας. Η Μαρία είναι η πρώτη ασθενής με μετάθεση μεγάλων αγγείων που υπεβλήθη επιτυχώς σε εγχείρηση switch ως νεογνό στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια από τον κο Στηνιο.

Σήμερα γέννησε ένα υγιέστατο μωρό και έγινε η πρώτη switch ασθενής που γεννάει στην Ελλάδα. Συχνά όταν διαγιγνώσκουμε έμβρυα και νεογνά με μετάθεση μεγάλων αγγείων, ερωτώμεθα εάν τα παιδιά αυτά θα έχουν φυσιολογική ζωη και αν θα κάνουν οικογένεια.

Η Μαρία είναι το λαμπρό παράδειγμα της προόδου της Παιδοκαρδιολογίας και της Παιδοκαρδιοχειρουργικής. Με την εξαιρετική φροντίδα του Μαιευτήρα και του καρδιοαναισθησιολόγου χαμογελαστή 1 ώρα μετά την καισαρική! Πάντα να έχουμε τέτοιες χαρές για τα παιδιά μας και τους ενήλικες που χειρουργήθηκαν ως παιδιά!