Η μάσκα «είναι ένα κομμάτι πανί και όχι δηλητήριο, δεν σκοτώνει ούτε φιμώνει»: Το viral μήνυμα Έλληνα δασκάλου στους γονείς

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα και να απαντήσει στις ανησυχίες αμέτρητων γονιών αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τα παιδιά τους, με την έναρξη της νέας σχολικής ο χρονιός, ένας δάσκαλος δημοσίευσε χθες το δικό του αισιόδοξο μήνυμα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

Όπως έγραψε, λοιπόν, ο κ. Γιάννης Καραλάκος:

“Προς όλ@ς τ@ς μαθητές/τριες μου: σας περιμένω!

Προς τους γονείς που ανησυχούν: όλα θα πάνε καλά!

Η μάσκα είναι ένα κομμάτι πανί. Δεν είναι σύμβολο ούτε δηλητήριο. Δε σκοτώνει, δε φιμώνει, δε σώζει την ψυχή. Βοηθάει να μην μολύνουμε το ίδιο εύκολα τον κόσμο γύρω μας. Θα είναι απαραίτητη για λίγο καιρό ακόμα. Όπως με όλα τα θέματα προσωπικής υγιεινής, τα παιδιά εκπαιδεύονται και μαθαίνουν να το κάνουν σωστά.

Ξεκινήστε εσείς αρχικά να το απομυθοποιείτε και να τους δείχνετε πώς τη φοράμε. Βάλτε μάσκα και πηγαίνετε μαζί μια βόλτα στο σουπερμάρκετ ή στα Jumbo για να συνηθίσουν να μιλάνε και να κάνουν αλλά πράγματα φορώντας την. Δώστε τους μάσκες σε χαρούμενα χρώματα και σχέδια (τις οποίες μπορούμε να φτιάξουμε από παλιά μπλουζάκια ή σεντόνια) και η διάθεσή τους θα φτιάξει αμέσως.

Τη σωστή χρήση θα την αναλάβουμε εμείς. Και θα φροντίσουμε τα παιδιά να μάθουν αλλά και να ζήσουν και να παίξουν, όπως κάνουμε πάντα.
Όλα θα πάνε καλά!”

Δείτε το αρχικό ποστ του δασκάλου εδώ:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=2785904944974669&set=a.1729362643962243