Η μικρή αδελφή της Barbie έχει σκολίωση – Η κούκλα που στέλνει μήνυμα συμπερίληψης

Χαιρόμαστε να βλέπουμε ότι η αγορά παιχνιδιών θέλοντας να βοηθήσει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της συμπερίληψης επενδύει σε φιγούρες και κούκλες με χαρακτηριστικά που βοηθούν τα παιδιά να εξοικειωθούν με προβλήματα υγείας και ζητήματα που άπτονται της διαφορετικότητας.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι η κυκλοφορία μιας κούκλας Βarbie που έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει το ζήτημα της σκολίωσης. Όπως διαβάζουμε, η ομάδα της Mattel θα κυκλοφορήσει στην αγορά μια κούκλα για τη μικρή αδελφή της Barbie, την Chelsea, που θα έχει καμπυλότητα στη σπονδυλική στήλη και θα φέρει αφαιρούμενο στήριγμα πλάτης, σαν τα άτομα με σκολίωση.

Η ομάδα της Mattel συνεργάστηκε στενά με τον Dr. Luke Macyszyn, πιστοποιημένο νευροχειρουργό και ειδικό στις σύνθετες διαταραχές της σπονδυλικής στήλης των παιδιών, ο οποίος συμβούλευσε τους σχεδιαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης της κούκλας. Η κούκλα 15 εκατοστών φοράει ροζ φόρεμα και έχει αφαιρούμενο πράσινο στήριγμα πλάτης, λευκά παπούτσια και καστανά μαλλιά.

Παιχνίδια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς

Η Lisa McKnight, εκτελεστική αντιπρόεδρος και παγκόσμια επικεφαλής της Barbie και υπεύθυνη και για τις άλλες κούκλες της Mattel, δήλωσε: «Πιστεύουμε στη δύναμη της αντιπροσωπευτικότητας και δεσμευόμαστε να δημιουργούμε κούκλες με ποικίλες εμφανίσεις, ώστε τα παιδιά να μπορούν να δουν τον εαυτό τους στη Barbie και τώρα σε μια σειρά με τη μικρή αδελφή της Barbie, την Chelsea».

Με την ελπίδα να ανοίξει συζήτηση περί αυτής της πρωτοβουλίας, η McKnight πρόσθεσε: «Η σειρά μας με την Chelsea παρέχει απείρως περισσότερους τρόπους για να πυροδοτήσει την αφήγηση ιστοριών, ενώ παράλληλα παρέχει στα παιδιά έναν τρόπο να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση και τις δεξιότητες τους μέσω του παιχνιδιού με κούκλες».

Κάθε παιδί, όποια ιδιαιτερότητα κι αν έχει, δικαιούται να νιώσει ότι δεν είναι μόνο

Mακάρι να δούμε και άλλες αντίστοιχες προτάσεις παιχνιδιού για να μεγαλώσουμε παιδιά που από μικρά θα έχουν γαλουχηθεί με τη νοοτροπία ότι κανένα πρόβλημα υγείας και οποιαδήποτε ορατή ή αόρατη αναπηρία δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στα όνειρα των ανθρώπων, ούτε φράγμα στην κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Διαβάστε επίσης:

Γονείς προσλαμβάνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να παρακολουθούν τα παιδιά τους – Μαρτυρία μαμάς 14χρονης

H ζωγραφιά της 4χρονης από τη Λέσβο που διακρίθηκε σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την ειρήνη

Ανακαλούνται επικίνδυνα καθαριστικά είδη που κυκλοφορούν στην Ελλάδα λόγω ψευδομονάδας – Δείτε για ποια πρόκειται