Οι νέες Barbie χωρίς μαλλιά και με λεύκη αποτελούν ωδή στη διαφορετικότητα

Καιρό τώρα παρατηρούμε και θαυμάζουμε τη Mattel να κάνει μια τεράστια στροφή προς την διαφορετικότητα, στοχεύοντας με τα παιχνίδια -και δη τις κούκλες- της να βοηθήσει κάθε παιδί, όποια ιδιαιτερότητα κι αν έχει, να νιώσει ότι δεν είναι μόνο. Ότι κάπου ανήκει.

Αφού, λοιπόν, η Mattel δημιούργησε Barbie που είναι έτοιμες να “βουτήξουν” σε κάθε πιθανό (και στερεοτυπικά ανδρικό) επάγγελμα, αφού λάνσαρε Barbie με καμπύλες και παραπάνω κιλά, αφού λάνσαρε κούκλες ουδέτερου φύλου, άνοιξε ακόμα περισσότερο την αγκαλιά της: Στη νέα κολεξιόν Fashionista για το 2020 παρουσιάζει Barbie χωρίς μαλλιά, με προσθετικά μέλη και λεύκη.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής, στόχος της Mattel είναι να «επαναπροσδιοριστεί τι σημαίνει μια κούκλα Barbie ή τι σημαίνει να μοιάζεις με Barbie», επιτρέποντας στα παιδιά να «παίζουν με ιστορίες που συναντάνε στον κόσμο γύρω τους».

Ενδεικτικά, τον σχεδιασμό για την Barbie με λεύκη υπέδειξε ειδικός δερματολόγος:

Στη νέα σειρά εμφανίζεται η Barbie χωρίς μαλλιά, αλλά και εκείνη με το προσθετικό μέλος, η οποία είχε λανσαριστεί την προηγούμενη χρονιά:

Οι παραπάνω κούκλες έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά «διαφορετικών» μοντέλων με πέντε διαφορετικούς σωματότυπους, 22 αποχρώσεις δέρματος, 76 στυλ μαλλιών, 94 χρώματα μαλλιών και 13 χρώματα ματιών.

Οι νέες κούκλες της σειράς Fashionista θα είναι διαθέσιμες από την προσεχή άνοιξη με κόστος περί τα 15 ευρώ.