Η μικρή Νεφέλη πάσχει από καρκίνο των οστών και χρειάζεται τη βοήθειά μας

Η 9,5 ετών Νεφέλη διεγνώσθη τον Ιούλιο με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και βρίσκεται υπό χημειοθεραπεία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία τους τελευταίους τρεις μήνες. Η μικρή χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με την κρίση των θεραπόντων ιατρών, έχει προγραμματισθεί για τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 η μετάβασή της σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού με αποδεδειγμένη εμπειρία, και συγκεκριμένα στο Rizzoli Ortopedico Istituto στη Μπολώνια της Ιταλίας.

Είναι άκρως επείγον για την επιβίωση του κοριτσιού να τηρηθούν τα χρονικά όρια του θεραπευτικού πρωτοκόλλου και να χειρουργηθεί στο ανωτέρω εξειδικευμένο κέντρο που, κατά τους θεράποντες ιατρούς, θα προσδώσει τη βέλτιστη επιστημονικά διαθέσιμη χειρουργική αντιμετώπιση που απαιτείται στο πρόβλημα υγείας της.

Δυστυχώς όμως ο ΕΟΠΥΥ, αγνοώντας την κρίση των θεραπόντων ιατρών, την οποία διατυπώνουν και στη σχετική γνωμάτευσή τους, απέρριψε το αίτημα των γονέων, ως ασφαλισμένοι αυτού, να καλύψει τις σχετικές δαπάνες μετάβασης στο εξωτερικό.

Για τον λόγο αυτό, ας βοηθήσουμε όλοι στην έγκαιρη συγκέντρωση (έως 25/9/2017) των χρημάτων που απαιτούνται για να μπορέσει η μικρή Νεφέλη να μεταφερθεί στη Μπολώνια την προγραμματισμένη ημερομηνία, προκειμένου να χειρουργηθεί. Οι δαπάνες για όλο το εγχείρημα ανέρχονται στα 25.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι δεν θα απαιτηθεί περαιτέρω νοσηλεία από την προβλεπόμενη και ενδεχόμενες επιπλέον θεραπείες. Για το σκοπό αυτό διατίθεται ερανικός λογαριασμός στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR 6801101820000018254501606. Δείτε περισσότερα στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook για τη μικρή Νεφέλη.

Ας γίνουμε όλοι μία μεγάλη αγκαλιά για τη Νεφέλη, να συσπειρωθούμε και να τη στηρίξουμε στον αγώνα που δίνει για την αποθεραπεία και τη ζωή της.