Η “Νεράιδα των πρώτων βοηθειών” έρχεται στα σχολεία για να μάθουν τα μικρά παιδιά να σώζουν ζωές!

Η "Νεράιδα των πρώτων βοηθειών" έρχεται στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά να σώζουν ζωές!

H καλή είδηση της ημέρας έρχεται από το Υπουργείο Παιδείας που έδωσε έγκριση για να μπει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Νεράιδα των πρώτων βοηθειών” στα Νηπιαγωγεία και τις πρώτες τάξεις Δημοτικού, ώστε οι μαθητές από 4 έως 9 ετών να μάθουν τις πρώτες βοήθειες και να ξέρουν πώς πρέπει να αντιδράσουν σε κάθε περιστατικό που μπορεί να τους συμβεί.

Γιατί οι πρώτες βοήθειες πρέπει να διδάσκονται στο σχολείο

Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν ένα σημαντικό μάθημα που πρέπει να γνωρίζουν από μικρά τα παιδιά. Η σπουδαιότητά του μάλιστα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πλέον εντάσσεται ως θεματική στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που παρακολουθούν οι μαθητές.

Ας γνωρίσουμε την “Νεράιδα των πρώτων βοηθειών”

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να μυηθούν οι μικροί μαθητές προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας στον κόσμο των Πρώτων Βοηθειών.

Με σύμμαχο την υψηλή τεχνολογία και την τελευταία γενιά animations (κινούμενα σχέδια), αλλά και διαδραστικά στοιχεία όπως, θεατρικές πράξεις και μουσικά δρώμενα, το πρόγραμμα εξασφαλίζει εύκολα την προσοχή και την κινητοποίηση των μελλοντικών μας μικρών διασωστών, βοηθώντας τους να αφομοιώσουν αβίαστα, την γνώση μέσω βιωματικών παιχνιδιών.

Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές καθώς διασκεδάζουν, μαθαίνουν βιωματικά όλες τις παραπάνω δεξιότητες. Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής ενότητας, παρέχονται στους μικρούς μας φίλους, διασωστικά γιλεκάκια.  Η διάρκεια του προγράμματος είναι μια ώρα.

Στις τάξεις της Β’ και Γ΄ Δημοτικού σχολείου, το πρόγραμμα παρατείνεται, για μια επιπλέον σχολική ώρα, διδάσκοντας στα παιδιά και τις ακόλουθες δεξιότητες:

 1. Θέση ανάνηψης
 2. Πνιγμονή 
 3. Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (προκαταρκτική εκπαίδευση)

τα μικρά παιδιά Δίνουν Ζωή στην Ζωή, με την Νεράιδα των πρώτων βοηθειών

Η "Νεράιδα των πρώτων βοηθειών" έρχεται στα σχολεία όλης της χώρας!

Οι στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος για εκμάθηση πρώτων βοηθειών στα παιδιά είναι:

 • Nα ευαισθητοποιηθούν οι μικροί συμμετέχοντες
 • Να επισημανθεί η αξία της ομαδικής συνεργασίας
 • Να διδαχθούν τα μικρά παιδιά πώς να αντιδρούν χωρίς πανικό
 • Να μάθουν πώς να καλούν για άμεση κι αποτελεσματική βοήθεια
 • Να εξοικειωθούν με το παγκόσμιο σήμα βοήθειας
 • Να χρησιμοποιούν τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, σε περίπτωση σοβαρού κινδύνου
 • Να αναγνωρίζουν και τους τρεις επαγγελματίες διασώστεςΥγειονομικό, Πυροσβέστη, Αστυνομικό
 • Να προετοιμαστούν για την εισαγωγή τους στην Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS), που ξεκινά από τα 10 έτη
 • Να αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων τραυματισμούς όπως  αμυχή (γρατζουνιά),  ρινορραγία, απλό διάστρεμμα (στραμπούληγμα),  απλό οίδημα στο κεφάλι (καρούμπαλο),  τοπικό έγκαυμα κ.α.

Μικροί Διασώστες εν δράσει!

Μέσα από μουσικά διαδραστικά κινούμενα σχέδια, τα παιδιά ενώ χορεύουν, καλούνται να επαναλάβουν τις κινήσεις των πρωταγωνιστών της Νεράιδας, οι οποίοι σώζουν συνανθρώπους μας. Ενθαρρύνονται να τραγουδούν ομαδικά, τα τραγούδια της μικρής Ειρήνης (η μικρή διασώστρια), παίρνοντας έτσι τελικά, τον χρησμό του/ης μικρού/ής διασώστη/ριας από την ίδια!

Καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος παρακολουθούν εκπαιδευτικά ευφυέστατα, σύγχρονα  και τελευταίας γενιάς animation για τις πρώτες βοήθειες, τα μοναδικά στο είδος τους στην Ελλάδα.

Και τέλος χάρη στο θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε μικρούς διασώστες και αναλαμβάνουν δράση για να επιδείξουν τις διασωστικές τους ικανότητες. Φορώντας τα διασωστικά τους  γιλεκάκια, από την αρχή του προγράμματος, χωρίζονται σε ομάδες και αναλαμβάνουν το έργο… Να σώσουν τον κόσμο!

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επικοινωνήστε με την Givelife στο 6987384774 και στο info@givelife.gr

Διαβάστε επίσης:

Λιώσαμε! Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν αγκαλιά με αδέσποτα κουταβάκια στο γήπεδο για ένα σπουδαίο λόγο

Βρείτε έναν δάσκαλο κολύμβησης που να αγαπά τόσο πολύ τα παιδιά όσο αυτός (video)

Πόσο επικίνδυνη είναι η πάντα της κούνιας; Μαμά που έχασε το μωρό της ζητά να την ακούσουμε