Η ώρα της δικαιοσύνης για την παιδοκτόνο της Πετρούπολης που πέταξε στα σκουπίδια το μωρό της αφού το σκότωσε

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας θα καθίσει η παιδοκτόνος της Πετρούπολης και η μητέρα της.  Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, υιοθετώντας την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Μαρίας Πετρουλάκη έκριναν πως η νεαρή κοπέλα και η μητέρα της, η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών, πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη καθώς σύμφωνα με την κατηγορία «από κοινού σκότωσαν το νεογέννητο βρέφος» αναφέρει το dikastiko.gr.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το νεογέννητο βρέφος λίγων ημερών εντοπίστηκε από ρακοσυλλέκτη σε κάδο απορριμάτων στην οδό Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας στην Πετρούπολη στις 26 Φεβρουαρίου 2018. Ο ρακοσυλλέκτης την ώρα που έψαχνε στον κάδο βρήκε το νεκρό βρέφος τυλιγμένο σε μία σακούλα μαζί με τον ομφάλιο λώρο και αμέσως, ενημέρωσε την Αστυνομία. «Μωρό, μωρό» άρχισε να φωνάζει σοκαρισμένος ο άνδρας. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και ιατροδικαστής. Το νεογέννητο αγοράκι δεν ήταν πρόωρο, ήταν αρτιμελές και έζησε μόλις μισή ώρα αφού γεννήθηκε. Του έκλεισαν το στόμα με χαρτοπετσέτες προφανώς για να μην ακούγεται το κλάμα του και στη συνέχεια όπως απέδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή, το βρέφος στραγγαλίστηκε δια περισφίξεως του λαιμού του με τον ίδιο του τον ομφάλιο λώρο και ένα κομμάτι σχοινί.

Μάνα και κόρες σαν άλλες Μήδειες σκότωσαν με πρόθεση το νεογέννητο και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Σε μητέρα και κόρη σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου αποδίδεται πως: «Με πρόθεση, ευρισκόμενες σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που τους επέτρεπε την πλήρη σκέψη και με ανθρωποκτόνο δόλο, ενεργώντας από κοινού με συναπόφαση και κοινό δόλο, σκότωσαν μετά τον τοκετό το νεογνό που είχε γεννηθεί ζωντανό και είχε αποχωρισθεί πλήρως από το μητρικό σώμα, περισφίγγοντας την τραχιλική χώρα (λαιμό) του νεογνού δια του ομφάλιου λώρου και δια βρόχου (σχοινί) και αποφράσσοντας τη στοματική του κοιλότητα με τεμάχιο χάρτου προκαλώντας κάτ´αυτον τον τρόπο ασφυκτικό θάνατο του νεογνού και στη συνέχεια αφού το τοποθέτησαν νεκρό, επιμελώς και συγκαλυπτικώς μαζί με απορρίμματα, εντός πλαστικής σακούλας, η 2η κατηγορούμενη (σς μητέρα) το απέρριψε, εν γνώσει και της 1ης κατηγορούμενης(σς κόρης) και κατόπιν κοινού σχεδιασμού, εντός μεταλλικού κάδου απορριμμάτων ευρισκόμενου στη συμβολή των οδών Ανατολικής Ρωμυλίας και Πίνδου».

Σοβαρές ενδείξεις ενοχής

Παράλληλα, με το βούλευμα διατάχθηκε η παράταση της προσωρινής κράτησης της μητέρας της κοπέλας μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου 2019.Κι αυτό καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών του δικαστικού συμβουλίου προκύπτουν «σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη της ανθρωποκτονίας από κοινού για την οποία κατηγορείται (θανάτωση νεογέννητου βρέφους, ιδιαίτερη επιμονή προς την επίτευξη του εγκληματικού αποτελέσματος με διαφορετικά μέσα, τεχνάσματα συγκάλυψης). Με αυτό το σκεπτικό κρίθηκε ότι εάν αφεθεί ελεύθερη «είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα συναφή ή μη με αυτό για το οποίο κατηγορείται». Παράλληλα, επισημαίνεται ότι διατηρεί στενούς δεσμούς με την χώρα καταγωγής της, την Αλβανία.

«Όταν το παιδί γεννήθηκε, αμεσως το είδα σαν εχθρό… Ένιωθα ότι με απειλεί. Ήταν κινδυνος. Ένιωθα την κατακραυγή του κόσμου επάνω μου. Έπρεπε να το ξεφορτωθώ»

Η τότε-σχεδόν-19 ετών κοπέλα παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε φέρει στο κόσμο το αγοράκι στο διαμέρισμα όπου κατοικούσε με τη μητέρα και τον αδελφό της στην Πετρούπολη , σοκάρωντας με την περιγραφή της στιγμής της γέννησης του, όπως αποτυπώθηκε στις προανακριτικές της καταθέσεις στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη ισχυρίζεται πως κατάλαβε την εγκυμοσύνη της στον 7ο μήνα. «Δεν το είπα στη μητέρα μου για να αποφύγω την αντίδρασή της» φέρεται να αναφέρει. «Στις 11:30 το βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού. Η μητέρα μου με βοήθησε στον τοκετό, εγώ τύλιξα με κορδόνι το λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού», προσθέτει. Από την πλευρά της η μητέρα φέρεται να υποστηρίζει «βοήθησα την κόρη μου στον τοκετό και λόγω της κατάστασής της στη μεταφορά και την εναπόθεση στον κάδο απορριμμάτων».