Πάτρα, Άγιος Νικόλαος Κρήτης και Χαλκίδα στο “κόκκινο” λόγω των κρουσμάτων – Πρόταση της Επιτροπής για λουκέτο στα σχολεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των 32 ειδικών του υπουργείου Υγείας για την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που αναμένεται να ληφθούν.

Λουκέτο σε όλα τα σχολεία της Πάτρας, της Χαλκίδας και του Αγίου Νικολάου Κρήτης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για σκληρό lockdown στην Πάτρα και την Χαλκίδα σε επίπεδα απαγορεύσεων Μαρτίου κάτι που σημαίνει ότι θα κλείσουν όλα τα σχολεία και τα καταστήματα.

Στο “κόκκινο” επιδημιολογικά η Πάτρα

Τα τελευταία 24ωρα η Πάτρα “βράζει” από κρούσματα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της επιδημιολογικής παρατήρησης για τον κορωνοϊό. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και από το πλήθος των σχολείων στα οποία εντοπίζονται κρούσματα κορονοϊού που πλέον ανέρχονται σε 19.

Η βρετανική μετάλλαξη του κοροναϊού πολιορκεί την Πάτρα. Όπως αποτυπώνεται στα ρεπορτάζ οι συρροές κρουσμάτων  στην κοινότητα της πόλης είναι πολύ μεγάλες- σε καταστήματα, επιχειρήσεις, σχολεία, μέσα στα σπίτια, μέσα στην πόλη, στα νοσοκομεία, παντού.

Η έκκληση που απευθύνει αυτή τη στιγμή ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας σε όλους τους πολίτες είναι να φορούν διπλή υφασμάτινη μάσκα ή χειρουργική και να κάνουν πολύ τακτικό αερισμό στα σπίτια τους.

“Βράζει” και η Χαλκίδα

Η κατάσταση είναι εξίσου ανησυχητική και στην Χαλκίδα όπου η διασπορά είναι αυξημένη και το λουκέτο στα σχολεία είναι αναπόφευκτο. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι με χθεσινή απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων,Έλενας Βάκα, προβλέπεται 3ημερη αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Ειδικών Σχολείων  για τρεις (3) ημέρες, ήτοι από την Παρασκευή 05/02/2021 έως και την Τρίτη 09/02/2021, για λόγους υγιεινής και προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες απολύμανσης. Δείτε την σχετική ανακοίνωση εδώ

Oι μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές των σχολείων θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως  με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν (2:10 μ.μ. – 4:30μ.μ. για τα Νηπιαγωγεία και 2:10 μ.μ. – 5:20 μ.μ. για τα Δημοτικά).